Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3/10 kplruukkua basilikaa
1 dlvalkoviiniä

Kastike:

4 dlranskankermaa
7/10 kplruukkua basilikaa
1 kplruukku ruohosipulia

Lisäksi:

4 kpluuniperunaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja ripottele kalan päälle. Kaada valkoviiniä päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Hienonna kastiketta varten basilika ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuumenna kastike kattilassa ja tarjoa lohen ja uuniperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä