Hienonna nyhtökaura veitsellä erittäin pieneksi.
Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja punajuuri, paista vielä 5 minuuttia.
Yhdistä kulhossa ranskankerma, korppu- ja vehnäjauhot. Lisää nyhtökaura ja punajuuri-sipuliseos. Sekoita hyvin, mausta ja anna turvota 30 minuuttia.
Muotoile taikinasta käsin painellen 8 tiivistä pihviä (halkaisija 10 cm, paksuus 2 cm). Sivele öljyä pihvien molemmille puolille. Paista grillissä muurinpohjapannulla, parilalla tai öljyssä paistinpannulla.
Vinkki: Saat pihveistä vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman maidottomaan vaihtoehtoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
231
969
17,4 g
3,4 g
15,8 g
2,1 g
1,3 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton),
Valkosipulinkynttä,
4 rkl Bbq-kastiketta,
1 tl Savupaprikajauhetta,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli