BBQ-maustetut nyhtökaurapihvit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Grilllipihvin vegeversio tehdään nyhtökaurasta ja maustetaan bbq-kastikkeella. Grillaa tai paista mehukkaat ruokaisat pihvit paistinpannulla.

Ainekset

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton)
2 kplpunajuurta (300 g)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rklöljyä
1 kpl(150 g) ranskankermaa
2 dlkorppujauhoja
5 rklvehnäjauhoja
4 rklbbq-kastiketta
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/2 tljuustokuminaa
2 - 4 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Hienonna nyhtökaura veitsellä erittäin pieneksi.

    Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja punajuuri, paista vielä 5 minuuttia.

    Yhdistä kulhossa ranskankerma, korppu- ja vehnäjauhot. Lisää nyhtökaura ja punajuuri-sipuliseos. Sekoita hyvin, mausta ja anna turvota 30 minuuttia.

    Muotoile taikinasta käsin painellen 8 tiivistä pihviä (halkaisija 10 cm, paksuus 2 cm). Sivele öljyä pihvien molemmille puolille. Paista grillissä muurinpohjapannulla, parilalla tai öljyssä paistinpannulla.

    Vinkki: Saat pihveistä vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman maidottomaan vaihtoehtoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton), Valkosipulinkynttä, 4 rkl Bbq-kastiketta, 1 tl Savupaprikajauhetta, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä