BBQ-maustetut nyhtökaurapihvit

Nappaa talteen!
Grilllipihvin vegeversio tehdään nyhtökaurasta ja maustetaan bbq-kastikkeella. Grillaa tai paista mehukkaat ruokaisat pihvit paistinpannulla.
| 250 g | (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton) |
| 2 kpl | punajuurta (300 g) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (150 g) ranskankermaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 5 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | bbq-kastiketta |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 2 - 4 rkl | öljyä |
- 1.
Hienonna nyhtökaura veitsellä erittäin pieneksi.
Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja punajuuri, paista vielä 5 minuuttia.
Yhdistä kulhossa ranskankerma, korppu- ja vehnäjauhot. Lisää nyhtökaura ja punajuuri-sipuliseos. Sekoita hyvin, mausta ja anna turvota 30 minuuttia.
Muotoile taikinasta käsin painellen 8 tiivistä pihviä (halkaisija 10 cm, paksuus 2 cm). Sivele öljyä pihvien molemmille puolille. Paista grillissä muurinpohjapannulla, parilalla tai öljyssä paistinpannulla.
Vinkki: Saat pihveistä vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman maidottomaan vaihtoehtoon.
BBQ-maustetut nyhtökaurapihvit
Grilllipihvin vegeversio tehdään nyhtökaurasta ja maustetaan bbq-kastikkeella. Grillaa tai paista mehukkaat ruokaisat pihvit paistinpannulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton) |
| 2 kpl | punajuurta (300 g) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (150 g) ranskankermaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 5 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | bbq-kastiketta |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 2 - 4 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Hienonna nyhtökaura veitsellä erittäin pieneksi.
Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja punajuuri, paista vielä 5 minuuttia.
Yhdistä kulhossa ranskankerma, korppu- ja vehnäjauhot. Lisää nyhtökaura ja punajuuri-sipuliseos. Sekoita hyvin, mausta ja anna turvota 30 minuuttia.
Muotoile taikinasta käsin painellen 8 tiivistä pihviä (halkaisija 10 cm, paksuus 2 cm). Sivele öljyä pihvien molemmille puolille. Paista grillissä muurinpohjapannulla, parilalla tai öljyssä paistinpannulla.
Vinkki: Saat pihveistä vegaaniset, kun vaihdat ranskankerman maidottomaan vaihtoehtoon.
Ravintosisältö
233
Energiaa kcal
975
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
233
Energiaa kcal
975
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g (1 pkt) nyhtökauraa (maku: maustamaton), Valkosipulinkynttä, 4 rkl Bbq-kastiketta, 1 tl Savupaprikajauhetta, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























