Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Blinipannut käyvät nyt kuumina. Tarjoile mäti, smetana ja sipuli vaihteeksi vaahdoksi sekoitettuna ja valmista rinnalle myös täyte inkivääristä, porkkanasta ja kylmäsavulohesta. Vegaaninen täyte rakennetaan avokadosta, tomaatista, punasipulista ja saksanpähkinöistä.
| Mäti-smetanavaahto | |
|---|---|
| 150 g | smetanaa |
| 150 g | kirjolohen mätiä |
| salottisipuli | |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 tl | suolaa |
| Inkivääri-porkkanalohi | |
| 400 g | kylmäsavulohta |
| porkkana ohuina suikaleina | |
| 50 g | tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| suolaa ja pippuria | |
| tuoretta tilliä | |
| Vegetäyte | |
| 2 kpl | avokadoa kuutioina |
| 2 kpl | tomaattia kuutioina |
| punasipuli kuutioina | |
| 1 rkl | saksanpähkinöitä paloina |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| puolikkaan limen kuoriraaste ja mehu | |
| 1 tl | suolaa |
Mäti-smetanavaahto
Vaahdota smetana. Lisää valutettu mäti, hienonnettu salottisipuli ja tilli.
Mausta suolalla. Tarjoile mätimousse paistetun blinien kanssa.
Inkivääri-porkkanalohi
Kiehauta porkkanasuikaleet ja lisää joukkoon inkiväärisuikaleet, öljy, sitruunamehu ja mausteet.
Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi ja sekoita ne porkkana-inkivääriseokseen. Koristele tillillä.
Vegetäyte
Sekoita kaikki aineet ja anna maustua 30 min ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Blinipannut käyvät nyt kuumina. Tarjoile mäti, smetana ja sipuli vaihteeksi vaahdoksi sekoitettuna ja valmista rinnalle myös täyte inkivääristä, porkkanasta ja kylmäsavulohesta. Vegaaninen täyte rakennetaan avokadosta, tomaatista, punasipulista ja saksanpähkinöistä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Mäti-smetanavaahto | |
| 150 g | smetanaa |
| 150 g | kirjolohen mätiä |
| salottisipuli | |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 tl | suolaa |
Inkivääri-porkkanalohi | |
| 400 g | kylmäsavulohta |
| porkkana ohuina suikaleina | |
| 50 g | tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| suolaa ja pippuria | |
| tuoretta tilliä | |
Vegetäyte | |
| 2 kpl | avokadoa kuutioina |
| 2 kpl | tomaattia kuutioina |
| punasipuli kuutioina | |
| 1 rkl | saksanpähkinöitä paloina |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| puolikkaan limen kuoriraaste ja mehu | |
| 1 tl | suolaa |
Mäti-smetanavaahto
Vaahdota smetana. Lisää valutettu mäti, hienonnettu salottisipuli ja tilli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | smetanaa |
| 150 g | kirjolohen mätiä |
| salottisipuli | |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
Mausta suolalla. Tarjoile mätimousse paistetun blinien kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
Inkivääri-porkkanalohi
Kiehauta porkkanasuikaleet ja lisää joukkoon inkiväärisuikaleet, öljy, sitruunamehu ja mausteet.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| porkkana ohuina suikaleina | |
| 50 g | tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| suolaa ja pippuria |
Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi ja sekoita ne porkkana-inkivääriseokseen. Koristele tillillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kylmäsavulohta |
| tuoretta tilliä |
Vegetäyte
Sekoita kaikki aineet ja anna maustua 30 min ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| puolikkaan limen kuoriraaste ja mehu | |
| 2 kpl | tomaattia kuutioina |
| 2 kpl | avokadoa kuutioina |
| 1 rkl | saksanpähkinöitä paloina |
| 1 tl | suolaa |
| punasipuli kuutioina |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
770
Energiaa kcal
3222
Energiaa kj
68,8 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
5,5 g
Suolaa
770
Energiaa kcal
3222
Energiaa kj
68,8 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
5,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Salottisipuli, Porkkana ohuina suikaleina, Puolikkaan sitruunan mehu, suolaa ja pippuria, tuoretta tilliä, punasipuli kuutioina, Puolikkaan limen kuoriraaste ja mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli