Blinit ja mätilajitelma

Arvostele resepti
35 Kappaletta

Herkulliset venäläiset blinit tarjoillaan voisulan kera tai erilaisilla täytteillä.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlmaitoa
2 dlkermaviiliä
20 ghiivaa
1 dltattarijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa

Paistamiseen:

margariinia

Mätilajitelma:

100 gkirjolohenmätiä
100 gsiianmätiä
100 gmuikunmätiä
1/2 kplruukku salaattia
1 kplpunasipuli
150 gsmetanaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Jos paistat blinit myöhemmin, nosta taikina jääkaappiin, jossa voit pitää sitä vaikka seuraavaan päivään saakka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola ja lopuksi valkuaisvaahto. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinien kanssa erilaisia mätejä, punasipulia ja smetanaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä