Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit ja mätilajitelma

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Herkulliset venäläiset blinit tarjoillaan voisulan kera tai erilaisilla täytteillä.

Ainekset

4 dl
Maitoa
2 dl
Kermaviiliä
20 g
Hiivaa
1 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

Paistamiseen:

Margariinia

Mätilajitelma:

100 g
Kirjolohenmätiä
100 g
Siianmätiä
100 g
Muikunmätiä
1/2 kpl
Ruukku salaattia
1 kpl
Punasipuli
150 g
Smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Jos paistat blinit myöhemmin, nosta taikina jääkaappiin, jossa voit pitää sitä vaikka seuraavaan päivään saakka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola ja lopuksi valkuaisvaahto. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinien kanssa erilaisia mätejä, punasipulia ja smetanaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.