Blinit ja mätilajitelma

Nappaa talteen!
Herkulliset venäläiset blinit tarjoillaan voisulan kera tai erilaisilla täytteillä.
| 4 dl | maitoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 20 g | hiivaa |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| margariinia | |
| Mätilajitelma: | |
| 100 g | kirjolohenmätiä |
| 100 g | siianmätiä |
| 100 g | muikunmätiä |
| 1/2 kpl | ruukku salaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 150 g | smetanaa |
- 1.
Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Jos paistat blinit myöhemmin, nosta taikina jääkaappiin, jossa voit pitää sitä vaikka seuraavaan päivään saakka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola ja lopuksi valkuaisvaahto. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinien kanssa erilaisia mätejä, punasipulia ja smetanaa.
Blinit ja mätilajitelma
Herkulliset venäläiset blinit tarjoillaan voisulan kera tai erilaisilla täytteillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | maitoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 20 g | hiivaa |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
Paistamiseen: | |
| margariinia | |
Mätilajitelma: | |
| 100 g | kirjolohenmätiä |
| 100 g | siianmätiä |
| 100 g | muikunmätiä |
| 1/2 kpl | ruukku salaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 150 g | smetanaa |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Jos paistat blinit myöhemmin, nosta taikina jääkaappiin, jossa voit pitää sitä vaikka seuraavaan päivään saakka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola ja lopuksi valkuaisvaahto. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinien kanssa erilaisia mätejä, punasipulia ja smetanaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























