Broccolinipiiras
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi. Piiraan voi tehdä varsiparsakaalin sijaan myös tavallisesta parsakaalista.
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste) |
| 200 g | varsiparsakaalia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä (1 litra vettä + 1/2 tl suolaa) noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.
- 3.
Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.
Broccolinipiiras
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi. Piiraan voi tehdä varsiparsakaalin sijaan myös tavallisesta parsakaalista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste) |
| 200 g | varsiparsakaalia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä (1 litra vettä + 1/2 tl suolaa) noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste) 200 g varsiparsakaalia 1 l vettä + 1/2 tl suolaa - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.
- 3
Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 150 g (1 ps) emmentaljuustoraastetta 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria
Ravintosisältö
122
Energiaa kcal
511
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
122
Energiaa kcal
511
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























