Broccolinipiiras

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi. Piiraan voi tehdä varsiparsakaalin sijaan myös tavallisesta parsakaalista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste)
200 gvarsiparsakaalia
200 g(1 prk) kermaviiliä
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä (1 litra vettä + 1/2 tl suolaa) noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste)
    200 gvarsiparsakaalia
    1 lvettä + 1/2 tl suolaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.

  3. 3

    Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
    1 kplkananmuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä