Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.
Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä piiraan myös parsakaalista. Leikkaa varsi pitkittäin broccolinin kaltaiseksi tai tee piiras kukinnoista.
Lisää aiheesta
Broccolini on helppo terveysherkku – 5 tapaa käyttää kevään hittikasvista
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
111
27
1,5 g
0,6 g
0,6 g
0,6 g
0,6 g
2,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste),
1 l Vettä + 1/2 tl suolaa,
0,5 tl (1/2 tl) suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli