Broccolinipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Broccolinipiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi.

Ainekset

1 kpl
(600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
200 g
Broccolinia
1 l
Vettä + 1/2 tl suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 kpl
(150 g) emmentaljuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
(1/2 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.

Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.

Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä piiraan myös parsakaalista. Leikkaa varsi pitkittäin broccolinin kaltaiseksi tai tee piiras kukinnoista.

Lisää aiheesta

Broccolini on helppo terveysherkku – 5 tapaa käyttää kevään hittikasvista

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

111

27

1,5 g

0,6 g

0,6 g

0,6 g

0,6 g

2,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste),

1 l Vettä + 1/2 tl suolaa,

0,5 tl (1/2 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli