Broileri-yrttisalaatti

Nappaa talteen!
Tarjoa broileri-yrttisalaatti laakealta vadilta tai tee salaattiannokset suoraan lautasille. Tarjoa salaatin seuraksi salaattikastiketta tai sitruunalohkoja.
| 2 - 3 rkl | öljyä |
| 400 g | maustamattomia broilerin ohuita fileepihvejä |
| broilerimaustetta | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 70 g | pinaatinlehtiä |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | punasipuli tai kesäsipuli varsineen |
| 200 g | miniluumutomaatteja |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 100 g | mozzarellahelmiä tai mozzarellapalloja |
| 1 dl | auringonkukan siemeniä tai cashew-pähkinöitä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| salaattikastiketta tai sitruunalohkoja | |
- 1.
Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla ja paista fileet molemmin puolin. Mausta broilerimausteella tai muulla mausteseoksella. Anna fileiden jäähtyä.
Revi rucola kulhoon. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja minttu sekä basilika reiluina paloina. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi tai silppua kesäsipuli varsineen. Puolita miniluumutomaatit. Kuutioi kurkku. Sekoita joukkoon mozzarellahelmet tai mozzarellapallot.
Paahda auringonkukansiemenet tai cashew-pähkinät kuumalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon. Viipaloi pinnalle jäähtyneet broilerin fileet.
Broileri-yrttisalaatti
Tarjoa broileri-yrttisalaatti laakealta vadilta tai tee salaattiannokset suoraan lautasille. Tarjoa salaatin seuraksi salaattikastiketta tai sitruunalohkoja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 - 3 rkl | öljyä |
| 400 g | maustamattomia broilerin ohuita fileepihvejä |
| broilerimaustetta | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 70 g | pinaatinlehtiä |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | punasipuli tai kesäsipuli varsineen |
| 200 g | miniluumutomaatteja |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 100 g | mozzarellahelmiä tai mozzarellapalloja |
| 1 dl | auringonkukan siemeniä tai cashew-pähkinöitä |
Lisäksi | |
| salaattikastiketta tai sitruunalohkoja | |
Valmistus
- 1
Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla ja paista fileet molemmin puolin. Mausta broilerimausteella tai muulla mausteseoksella. Anna fileiden jäähtyä.
Revi rucola kulhoon. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja minttu sekä basilika reiluina paloina. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi tai silppua kesäsipuli varsineen. Puolita miniluumutomaatit. Kuutioi kurkku. Sekoita joukkoon mozzarellahelmet tai mozzarellapallot.
Paahda auringonkukansiemenet tai cashew-pähkinät kuumalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon. Viipaloi pinnalle jäähtyneet broilerin fileet.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Broilerimaustetta, Ruukku rucolaa, 70 g Pinaatinlehtiä, Ruukku minttua, Ruukku basilikaa, Salaattikastiketta tai sitruunalohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












