Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Broilerisuikaleita
200 g
Broilerinmaksaa
2 - 3 kpl
Sipulia
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 tl
Paprikaa
1/2 tl
Suolaa
1 l
Vettä
6 kpl
Mustapippuria
2 - 3 kpl
Porkkanaa
Pala selleriä
4 - 5 kpl
Perunaa
3 kpl
Vihreää paprikaa
3 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Tomaattimursketta
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
Ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tarvitset keiton valmistamiseen ison kattilan ja paistinpannun. Jos käytät pakastettua broilerinmaksaa, sulata se varoen kylmässä vedessä liottaen tai hitaasti jääkaapissa. Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja pippurit ja keitä palat puolikypsiksi.Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja suikaloi malto. Lisää suikaleet puolikypsään keittoon, kuten myös kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja tomaattimurske, johon olet sekoittanut jauhot. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Kuumenna kasvisten kypsyessä paistinpannussa voi ja öljy. Lisää sekoittaen joukkoon paprikajauhe. Kypsennä tässä seoksessa ensin broilerisuikaleet. Lisää joukkoon kuoritut ja lohkotut sipulit sekä kuivatut ja tarpeen mukaan paloitellut broilerinmaksat. Peitä pannu kannella ja hauduta ainekset kypsiksi noin 20 minuutissa. Mausta ne lopuksi suolalla ja halutessasi mustapippurilla ja kaada liemineen valmiiseen keittoon. Sekoita.Silppua keiton pinnalle jotakin vihreää ja tarjoa lisänä smetanaa tai kevytranskankermaa, jos haluat.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.