Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada seos kulhoon, lisää mausteet, jauheliha ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tankoja. Paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Työnnä puutikut kepakkoihin. Voit kypsentää kepakot myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Valuta liemi ananaspaloista ja hienonna palat mausteiden kanssa teholeikkurissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
776
8,3 g
1,5 g
5,5 g
5,0 g
0,5 g
21,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 tl Oreganoa,
1 tl Suolaa,
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
Puisia grillitikkuja,
Öljyä,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli