Broilerikepakot

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gbroilerin jauhelihaa
1 kplpieni sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
2 rklhienonnettua persiljaa
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplkananmuna

Lisäksi

puisia grillitikkuja

Paistamiseen

öljyä

Ananasdippi

1 kpl(227/137 g) ananaspaloja mehussa
2 rklmakeaa chilikastiketta
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada seos kulhoon, lisää mausteet, jauheliha ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tankoja. Paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Työnnä puutikut kepakkoihin. Voit kypsentää kepakot myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Valuta liemi ananaspaloista ja hienonna palat mausteiden kanssa teholeikkurissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, Puisia grillitikkuja, Öljyä, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
5.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä