Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja puserretut valkosipulinkynnet pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Pane taikina leivinpaperilla peitettyyn pitkulaiseen vuokaan. Sivele mureke paprikalla maustetulla voisulalla, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä mureke vesihauteessa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä pinta löyhästi leivinpaperilla ja poista paperi paistamisen loppupuolella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1620
24,7 g
14,3 g
8,2 g
1,3 g
0,5 g
32,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 dl Vettä,
2 tl Suolaa,
2 - 3 tl Yrttimaustesekoitusta (provencal),
0,5 tl Mustapippuria,
3 rkl Sitruunamehua,
1 tl Raastettua sitruunankuorta,
0,5 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli