Broilerimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Broilerimureke

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Murekkeesta tulee mehevä, kun kypsennät sen uunipellillä vesihauteessa.

Ainekset

800 g
Broilerin jauhelihaa
100 g
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 dl
Ranskankermaa
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Suolaa
2 - 3 tl
Yrttimaustesekoitusta (provencal)
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta

pinnalle

2 rkl
Voisulaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 rkl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja puserretut valkosipulinkynnet pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Pane taikina leivinpaperilla peitettyyn pitkulaiseen vuokaan. Sivele mureke paprikalla maustetulla voisulalla, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä mureke vesihauteessa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä pinta löyhästi leivinpaperilla ja poista paperi paistamisen loppupuolella.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1620

387

24,7 g

14,3 g

8,2 g

1,3 g

0,5 g

32,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Vettä,

2 tl Suolaa,

2 - 3 tl Yrttimaustesekoitusta (provencal),

0,5 tl Mustapippuria,

3 rkl Sitruunamehua,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

0,5 tl Paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli