Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerimureke

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Murekkeesta tulee mehevä, kun kypsennät sen uunipellillä vesihauteessa.

Ainekset

800 g
Broilerin jauhelihaa
100 g
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 dl
Ranskankermaa
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Suolaa
2 - 3 tl
Yrttimaustesekoitusta (provencal)
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta

Pinnalle

2 rkl
Voisulaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 rkl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja puserretut valkosipulinkynnet pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Pane taikina leivinpaperilla peitettyyn pitkulaiseen vuokaan. Sivele mureke paprikalla maustetulla voisulalla, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä mureke vesihauteessa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä pinta löyhästi leivinpaperilla ja poista paperi paistamisen loppupuolella.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1620

24,7 g

14,3 g

8,2 g

1,3 g

0,5 g

32,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Vettä,

2 tl Suolaa,

2 - 3 tl Yrttimaustesekoitusta (provencal),

0,5 tl Mustapippuria,

3 rkl Sitruunamehua,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

0,5 tl Paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli