Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja puserretut valkosipulinkynnet pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Pane taikina leivinpaperilla peitettyyn pitkulaiseen vuokaan. Sivele mureke paprikalla maustetulla voisulalla, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä mureke vesihauteessa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä pinta löyhästi leivinpaperilla ja poista paperi paistamisen loppupuolella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1620
387
24,7 g
14,3 g
8,2 g
1,3 g
0,5 g
32,3 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 dl Vettä,
2 tl Suolaa,
2 - 3 tl Yrttimaustesekoitusta (provencal),
0,5 tl Mustapippuria,
3 rkl Sitruunamehua,
1 tl Raastettua sitruunankuorta,
0,5 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli