Broilerin jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkesäkurpitsaa

Täyte:

250 gbroilerin jauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplpieni sipuli hienonnettuna
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa
1/2 dlmaustettuja korppujauhoja
2 dlruokakermaa
4 - 5 kplaurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Pinnalle:

100 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Ruskista jauheliha kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu ja anna kuullottua. Mausta seos pippurilla ja yrttisuolalla. Sekoita korppujauhe ruokakermaan ja lisää jauhelihaseokseen. Sekoita joukkoon hienonnetut tomaatit. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra molemmista puolikkaista sisus. Leikkaa kurpitsan puolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan ja pane uuninkestävälle vadille. Lusikoi täyte kurpitsoille ja kypsennä uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Lisää täytteiden päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä