Broilerin jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat - Yhteishyvä

Broilerin jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa

TÄYTE:

250 g
Broilerin jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Pieni sipuli hienonnettuna
Mustapippuria myllystä
Yrttisuolaa
1/2 dl
Maustettuja korppujauhoja
2 dl
Ruokakermaa
4 - 5 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

PINNALLE:

100 g
Juustoraastetta

Näin teet

1

Ruskista jauheliha kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu ja anna kuullottua. Mausta seos pippurilla ja yrttisuolalla. Sekoita korppujauhe ruokakermaan ja lisää jauhelihaseokseen. Sekoita joukkoon hienonnetut tomaatit. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra molemmista puolikkaista sisus. Leikkaa kurpitsan puolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan ja pane uuninkestävälle vadille. Lusikoi täyte kurpitsoille ja kypsennä uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Lisää täytteiden päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa