Charcuterie eli leikkeletarjotin
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Charcuterie eli leikkeletarjotin kootaan runsaaksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi suolaisia herkkuja: juustoja, leikkeleitä, hedelmiä ja keksejä.
| 500 g | (1 pkt) kivettömiä viinirypäleitä |
| 2 kpl | tuoretta viikunaa |
| 2 kpl | klementiiniä |
| 185 g | (1 prk, 350/185 g) kivettömiä oliiveja |
| 200 g | (1 pkt) cheddarjuustoa |
| 85 g | (1 prk) viikuna-omenahilloa |
| 200 g | (1 pkt) ohutta broilerileikkelettä |
| 150 g | (1 pkt) ohuen ohutta naudanpaistia |
| 80 g | (1 pkt) milano salamia |
| 130 g | (1 pkt) viipaloitua chorizomakkaraa |
| 160 g | (2 pkt, á 80 g) ilmakuivattua kinkkua |
| 125 g | (1 pkt) grissini-leipätikkuja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| patonkia | |
| voileipäkeksejä | |
| tuorejuustoa | |
- 1.
Pese viinirypäleet ja viikunat. Leikkaa viinirypäletertut osiin ja viikunat lohkoiksi. Kuori klementiinit ja irroita lohkot toisistaan. Valuta tarvittaessa oliivit. Leikkaa juustosta kapeita tikkuja tai kolmionmuotoisia viipaleita.
- 2.
Aseta viikunahillo tarjottimelle ja ryhmittele hedelmät, oliivit ja juustot.
- 3.
Taita broilerileikkele, naudanpaisti ja salami ensin puoliksi ja kieritä sen jälkeen suppiloksi. Halutessasi kääri chorizoista ruusu esimerkiksi kuohuviinilasin avulla. Kieritä ilmakuivattu kinkku puolikkaan leipätikun ympäri. Asettele tarjottimelle. Tarjoa loppujen leipätikkujen, patonkiviipaleiden, voileipäkeksien ja tuorejuuston kanssa.
Charcuterie eli leikkeletarjotin
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Charcuterie eli leikkeletarjotin kootaan runsaaksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi suolaisia herkkuja: juustoja, leikkeleitä, hedelmiä ja keksejä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) kivettömiä viinirypäleitä |
| 2 kpl | tuoretta viikunaa |
| 2 kpl | klementiiniä |
| 185 g | (1 prk, 350/185 g) kivettömiä oliiveja |
| 200 g | (1 pkt) cheddarjuustoa |
| 85 g | (1 prk) viikuna-omenahilloa |
| 200 g | (1 pkt) ohutta broilerileikkelettä |
| 150 g | (1 pkt) ohuen ohutta naudanpaistia |
| 80 g | (1 pkt) milano salamia |
| 130 g | (1 pkt) viipaloitua chorizomakkaraa |
| 160 g | (2 pkt, á 80 g) ilmakuivattua kinkkua |
| 125 g | (1 pkt) grissini-leipätikkuja |
Lisäksi | |
| patonkia | |
| voileipäkeksejä | |
| tuorejuustoa | |
Valmistus
- 1
Pese viinirypäleet ja viikunat. Leikkaa viinirypäletertut osiin ja viikunat lohkoiksi. Kuori klementiinit ja irroita lohkot toisistaan. Valuta tarvittaessa oliivit. Leikkaa juustosta kapeita tikkuja tai kolmionmuotoisia viipaleita.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) kivettömiä viinirypäleitä 2 kpl tuoretta viikunaa 2 kpl klementiiniä 185 g (1 prk, 350/185 g) kivettömiä oliiveja 200 g (1 pkt) cheddarjuustoa - 2
Aseta viikunahillo tarjottimelle ja ryhmittele hedelmät, oliivit ja juustot.
Määrä Ainesosa 85 g (1 prk) viikuna-omenahilloa - 3
Taita broilerileikkele, naudanpaisti ja salami ensin puoliksi ja kieritä sen jälkeen suppiloksi. Halutessasi kääri chorizoista ruusu esimerkiksi kuohuviinilasin avulla. Kieritä ilmakuivattu kinkku puolikkaan leipätikun ympäri. Asettele tarjottimelle. Tarjoa loppujen leipätikkujen, patonkiviipaleiden, voileipäkeksien ja tuorejuuston kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) ohutta broilerileikkelettä 150 g (1 pkt) ohuen ohutta naudanpaistia 80 g (1 pkt) milano salamia 130 g (1 pkt) viipaloitua chorizomakkaraa 160 g (2 pkt, á 80 g) ilmakuivattua kinkkua 125 g (1 pkt) grissini-leipätikkuja patonkia voileipäkeksejä tuorejuustoa
Korvaa halutessasi viinirypäleet persimonilla (3 kpl).
Ravintosisältö
489
Energiaa kcal
2045
Energiaa kj
23,9 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
6,1 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
489
Energiaa kcal
2045
Energiaa kj
23,9 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
6,1 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: patonkia, voileipäkeksejä, tuorejuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























