Chili-appelsiinikuha

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) pakastekuhafileitä
1 kplappelsiinin raastettu kuori
4 rklappelsiinimehua
2 rklmakeaa chilikastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

ruohosipuli

Vuokaan

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Öljyä uunivuoka. Nosta jäiset kalafileet vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Sekoita kulhossa appelsiininkuori ja -mehu ja chilikastike keskenään. Nosta vuoka uunista ja poista sulaneista fileistä pystyruodot leikkaamalla fileiden pääpuolesta ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa kolmiomainen ruotojono irti. Nosta kalat takaisin vuokaan ja mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Valele päälle kastiketta. Nosta vuoka uuniin noin 5 minuutiksi. Annostele kalat lautasille ja ripottele päälle ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiinin raastettu kuori, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Ruohosipuli, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025