Chili-maustetut silakkarullat - Yhteishyvä

Chili-maustetut silakkarullat

???
Annokset
3
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Silakkafileitä
Suolaa
Valkopippuria

LIEMI:

1 1/2 dl
Vettä tai ruokakermaa
3 rkl
Tomaattisosetta
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 tl
Yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
1/2 kpl
Nippua tilliä

Näin teet

1

Jos käytät pakastekalaa, sulata fileet kohmeisiksi. Levitä silakkafileet työlaudalle nahka lautaa vasten. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Käännä fileet ja rullaa päästä pyrstöön päin niin, että lihapuoli tulee päällepäin. Lado voideltuun, matalaan uunivuokaan liitoskohta pohjaa vasten. Sekoita kulhossa liemen aineet ja kaada seos silakkarullien päälle vuokaan. Jauha pinnalle mustapippuria ja silppua tilliä. Kypsennä ruoka uunissa 175-asteessa 30-40 minuuttia. Jos tarjoat rapusilakat kylminä, anna niiden jäähtyä mausteliemessään vuorokauden ajan.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa