Chilimarinoitu uunifilee

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgporsaan ulkofileetä

Chilimarinadi:

3 rklchilikastiketta
3 rklsoijaa
3 rklöljyä
2 rklfariinisokeria
2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
2 tlraastettua tuoretta inkivääriä

Sinappi-kermakastike:

2 dlpaistolientä
2 rklsinappia
3 rklmakeaa omenahilloa
2 dlruokakermaa
2 rklvaaleaa kastikesuurusta

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiainesten kanssa reiluun, kaksinkertaiseen pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Nosta filee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Paina lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 77–80 astetta. Peitä liha foliolla ja ota vuokaan valunut liemi kastikkeeseen. Kiehauta kastikkeen ainekset ja suurusta kastikesuuruksella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä