Chilimarinoitu uunifilee - Yhteishyvä

Chilimarinoitu uunifilee

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä

CHILIMARINADI:

3 rkl
Chilikastiketta
3 rkl
Soijaa
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Fariinisokeria
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
2 tl
Raastettua tuoretta inkivääriä

SINAPPI-KERMAKASTIKE:

2 dl
Paistolientä
2 rkl
Sinappia
3 rkl
Makeaa omenahilloa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Vaaleaa kastikesuurusta

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiainesten kanssa reiluun, kaksinkertaiseen pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Nosta filee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Paina lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 77–80 astetta. Peitä liha foliolla ja ota vuokaan valunut liemi kastikkeeseen. Kiehauta kastikkeen ainekset ja suurusta kastikesuuruksella.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa