Chiliperunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Chiliperunamuusi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tässä chilin ystävän perunamuusin! Mausta perunamuusi punaisella chilillä ja makealla chilikastikkeella. Lisää chilit ja chilikastike valmiin muusin joukkoon. Katso chiliperunamuusin ohje!

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1/2 kpl
Punaista chiliä
2 rkl
Makeaa chilikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Poista chilistä siemenet ja vaaleat osat. Hienonna chili.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita chilipalat ja chilikastike muusin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

799

191

6,1 g

3,6 g

28,3 g

4,3 g

1,6 g

4,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli