Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Poista chilistä siemenet ja vaaleat osat. Hienonna chili.
Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita chilipalat ja chilikastike muusin joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
799
191
6,1 g
3,6 g
28,3 g
4,3 g
1,6 g
4,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli