Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chiliperunamuusi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tässä chilin ystävän perunamuusin! Mausta perunamuusi punaisella chilillä ja makealla chilikastikkeella. Lisää chilit ja chilikastike valmiin muusin joukkoon. Katso chiliperunamuusin ohje!

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1/2 kpl
Punaista chiliä
2 rkl
Makeaa chilikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Poista chilistä siemenet ja vaaleat osat. Hienonna chili.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita chilipalat ja chilikastike muusin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

799

6,1 g

3,6 g

28,3 g

4,3 g

1,6 g

4,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli