Chorizo-merimiespihvi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chorizo-merimiespihvi

Chorizo-merimiespihvi
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Tämä on Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan suosikeista. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
Pullo olutta
4 dl
lihalientä
150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
mustapippuria
suolaa

Näin teet

1

Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
2

Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.

1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
3

Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.

Pullo olutta
4 dl
lihalientä
4

Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
suolaa
mustapippuria
5

Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g149 g
Proteiinia33 g131 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1635 6539
Energiaa kcal391 1563

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 kpl oksaa timjamia

  • Pullo olutta

  • 4 kpl laakerinlehteä

  • maustepippureita

  • mustapippuria

  • suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g149 g
Proteiinia33 g131 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1635 6539
Energiaa kcal391 1563

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 kpl oksaa timjamia

  • Pullo olutta

  • 4 kpl laakerinlehteä

  • maustepippureita

  • mustapippuria

  • suolaa

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.