Chorizo-merimiespihvi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Chorizo-merimiespihvi

Chorizo-merimiespihvi

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Tämä on Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan suosikeista. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.

Ainekset

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
Pullo olutta
4 dl
lihalientä
150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
mustapippuria
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
2

Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.

1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
3

Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.

Pullo olutta
4 dl
lihalientä
4

Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
suolaa
mustapippuria
5

Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1635

391

11,3 g

4,3 g

37,3 g

2,3 g

2,5 g

32,8 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl oksaa timjamia,

Pullo olutta,

4 kpl laakerinlehteä,

maustepippureita,

mustapippuria,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli