Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.
Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.
Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.
Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1635
391
11,3 g
4,3 g
37,3 g
2,3 g
2,5 g
32,8 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl oksaa timjamia,
Pullo olutta,
4 kpl laakerinlehteä,
maustepippureita,
mustapippuria,
suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli