Chorizo-merimiespihvi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Chorizo-merimiespihvi

Chorizo-merimiespihvi

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Tämä on Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan suosikeista. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.

Ainekset

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
Pullo olutta
4 dl
lihalientä
150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
mustapippuria
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.

400 g
naudanpaistia
2 kpl
sipulia
2

Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.

1 kg
perunaa
3 kpl
oksaa timjamia
3

Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.

Pullo olutta
4 dl
lihalientä
4

Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

150 g
chorizo-makkaraa
4 kpl
laakerinlehteä
maustepippureita
suolaa
mustapippuria
5

Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1635

391

11,3 g

4,3 g

37,3 g

2,3 g

2,5 g

32,8 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl oksaa timjamia,

Pullo olutta,

4 kpl laakerinlehteä,

maustepippureita,

mustapippuria,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli