Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.
| 400 g | naudanpaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kg | perunaa |
| 3 kpl | oksaa timjamia |
| pullo olutta | |
| 4 dl | lihalientä |
| 150 g | chorizo-makkaraa |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| maustepippureita | |
| mustapippuria | |
| suolaa |
Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.
Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.
Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.
Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.


arvosana4/5
Noin 2 tuntia
Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudanpaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kg | perunaa |
| 3 kpl | oksaa timjamia |
| pullo olutta | |
| 4 dl | lihalientä |
| 150 g | chorizo-makkaraa |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| maustepippureita | |
| mustapippuria | |
| suolaa |
Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudanpaistia |
| 2 kpl | sipulia |
Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunaa |
| 3 kpl | oksaa timjamia |
Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| pullo olutta | |
| 4 dl | lihalientä |
Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | chorizo-makkaraa |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| maustepippureita | |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
396
Energiaa kcal
1658
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
396
Energiaa kcal
1658
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl oksaa timjamia, Pullo olutta, 4 kpl laakerinlehteä, maustepippureita, mustapippuria, suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli