Chorizo-merimiespihvi
Chorizo-merimiespihvi
Yhteistyössä

Chorizo-merimiespihvi

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudanpaistia
2 kplsipulia
1 kgperunaa
3 kploksaa timjamia
pullo olutta
4 dllihalientä
150 gchorizo-makkaraa
4 kpllaakerinlehteä
maustepippureita
mustapippuria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa paisti ensin ohuiksi siivuiksi ja sen jälkeen noin 3-5 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.

    MääräAinesosa
    400 gnaudanpaistia
    2 kplsipulia
  2. 2

    Kuori ja siivuta perunat ja hienonna timjami. Paista ensin sipulit pannulla ja nosta sivuun. Ruskista myös paistinsiivut kuumalla pannulla.

    MääräAinesosa
    1 kgperunaa
    3 kploksaa timjamia
  3. 3

    Huuhtele pannu pienellä määrällä olutta tai lihalientä, jotta saat lisää makua ruokaan.

    MääräAinesosa
    pullo olutta
    4 dllihalientä
  4. 4

    Kasaa perunat, timjami, sipulit, chorizo-makkarasiivut ja paistin palaset uunivuokaan kerroksittain. Tuikkaa väleihin myös laakerinlehdet ja maustepippureita. Kaada päälle olut ja lihaliemi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    MääräAinesosa
    150 gchorizo-makkaraa
    4 kpllaakerinlehteä
    maustepippureita
    suolaa
    mustapippuria
  5. 5

    Paista 200 asteisessa uunissa reilut 1½ tuntia kunnes liha on mureaa ja perunat kypsiä. Jos pintakerros alkaa palaa, peitä vuoka foliolla. Tarjoile esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl oksaa timjamia, Pullo olutta, 4 kpl laakerinlehteä, maustepippureita, mustapippuria, suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
18.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä