Curry-omenariisi
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 3 kpl | happoista omenaa |
| 1 - 2 kpl | lehtisellerin vartta |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 - 2 tl | currya |
| 4 dl | riisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 kpl | nippua persiljaa tai ruohosipulia |
- 1.
Kuutioi omenat ja viipaloi sellerit. Kiehauta omena- ja sellerisilppu sekä curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää joukkoon riisi. Sekoittele hetken aikaa. Lisää vesi ja murenna mukaan liemikuutio. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä riisipakkauksen ilmoittama aika. Lisää kypsään riisiin persiljasilppu.
Curry-omenariisi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | happoista omenaa |
| 1 - 2 kpl | lehtisellerin vartta |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 - 2 tl | currya |
| 4 dl | riisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 kpl | nippua persiljaa tai ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Kuutioi omenat ja viipaloi sellerit. Kiehauta omena- ja sellerisilppu sekä curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää joukkoon riisi. Sekoittele hetken aikaa. Lisää vesi ja murenna mukaan liemikuutio. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä riisipakkauksen ilmoittama aika. Lisää kypsään riisiin persiljasilppu.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























