Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna
45 min

Nappaa talteen!
Dipattavat lihapullat maustetaan makealla chilikastikkeella ihanan meheviksi ja dippaillaan sitruunaiseen porkkanatahnaan. Pyörykät sopivat naposteltavaksi arkena ja juhlissa!
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 3 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | soijakastiketta |
| Porkkanatahna | |
|---|---|
| 300 g | porkkanoita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen.
- 2.
Valmista porkkanoiden kypsyessä lihapullat. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 3.
Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
- 4.
Kaada valutetut porkkanat kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää joukkoon kaikki tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- 5.
Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta kastike valmiiden lihapullien päälle. Tarjoile porkkanatahna lihapullien kanssa.
Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna
Dipattavat lihapullat maustetaan makealla chilikastikkeella ihanan meheviksi ja dippaillaan sitruunaiseen porkkanatahnaan. Pyörykät sopivat naposteltavaksi arkena ja juhlissa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 3 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | soijakastiketta |
Porkkanatahna | |
| 300 g | porkkanoita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen.
Määrä Ainesosa 300 g porkkanoita - 2
Valmista porkkanoiden kypsyessä lihapullat. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 3
Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna 1 rkl seesaminsiemeniä - 4
Kaada valutetut porkkanat kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää joukkoon kaikki tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl juustokuminaa 1/4 tl suolaa - 5
Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta kastike valmiiden lihapullien päälle. Tarjoile porkkanatahna lihapullien kanssa.
Määrä Ainesosa 3 rkl makeaa chilikastiketta 1 tl soijakastiketta
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























