Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makea chilikastike maustaa kypsät lihapullat ihanan tahmeiksi ja lisää mehevyyttä. Täysipainoinen viikonloppuateria on valmis, kun dippailet lihapullia ja tuoreita kasviksia sitruunaiseen porkkanatahnaan.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 tl
Kuivattua oreganoa tai timjamia
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Seesaminsiemeniä
2 - 3 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 tl
Soijakastiketta

Porkkanatahna

300 g
Porkkanoita
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1 tl
Seesaminsiemenöljyä, halutessasi

Lisäksi

Kasviksia, esim. paprikaa ja kurkkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen, kunnes porkkanat ovat pehmeiltä. Kaada porkkanat lävikköön.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.

Säädä uuni 225 asteeseen.

Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.

Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.

Vinkki: Seesaminsiemenöljy antaa porkkanadipille hummusmaisen maun, mutta seesaminsiemenöljyn voi jättää tahnasta myös pois.

2

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.

1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Seesaminsiemenöljyä, halutessasi
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Juustokuminaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
Kasviksia, esim. paprikaa ja kurkkua
4

Säädä uuni 225 asteeseen.

5

Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.

400 g
Jauhelihaa
1 tl
Kuivattua oreganoa tai timjamia
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Seesaminsiemeniä
2 - 3 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 tl
Soijakastiketta
6

Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.

7

Vinkki: Seesaminsiemenöljy antaa porkkanadipille hummusmaisen maun, mutta seesaminsiemenöljyn voi jättää tahnasta myös pois.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1572

29,3 g

10,0 g

7,0 g

6,5 g

2,5 g

20,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua oreganoa tai timjamia,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Juustokuminaa,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

Kasviksia, esim, paprikaa ja kurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli