Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen, kunnes porkkanat ovat pehmeiltä. Kaada porkkanat lävikköön.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.
Säädä uuni 225 asteeseen.
Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.
Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.
Vinkki: Seesaminsiemenöljy antaa porkkanadipille hummusmaisen maun, mutta seesaminsiemenöljyn voi jättää tahnasta myös pois.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.
Säädä uuni 225 asteeseen.
Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.
Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.
Vinkki: Seesaminsiemenöljy antaa porkkanadipille hummusmaisen maun, mutta seesaminsiemenöljyn voi jättää tahnasta myös pois.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1572
375
29,3 g
10,0 g
7,0 g
6,5 g
2,5 g
20,3 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivattua oreganoa tai timjamia,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
Kasviksia, esim, paprikaa ja kurkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli