Kuumenna valurautapannu (halkaisija noin 20 cm) 225-asteisessa uunissa.
Vaahdota munat kuohkeaksi joko kulhossa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää maito vaahdotuksen lopussa. Lisää kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Ota pannu uunista. Lisää voi pannulle ja anna sulaa. Sekoita taikina vielä kerran ja kaada pannulle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannukakku on kohonnut ja kypsä.
Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku tomusokerilla ja tarjoa marjojen sekä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit paistaa pannukakun myös piirasvuoassa.
Vinkki: Raikkaan ja jäätelöä kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limenmehulla ja -kuoriraasteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
278
1164
14,3 g
7,5 g
27,5 g
9,8 g
0,8 g
9,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
tomusokeria,
marjoja,
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli