Dutch baby eli hollantilainen pannukakku
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hollantilainen pannukakku ihastuttaa kuohkeudellaan. Runsas määrä munia saa pannarin kohoamaan upeasti uunissa, jossa se paistetaan kuumassa valurautapannussa.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| ripaus suolaa | |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 45 g | (3 rkl) voita |
| Tarjoiluun | |
| tomusokeria | |
| marjoja | |
| vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta | |
- 1.
Kuumenna valurautapannu (halkaisija noin 20 cm) 225-asteisessa uunissa.
- 2.
Vaahdota munat kuohkeaksi joko kulhossa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää maito vaahdotuksen lopussa. Lisää kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- 3.
Ota pannu uunista. Lisää voi pannulle ja anna sulaa. Sekoita taikina vielä kerran ja kaada pannulle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannukakku on kohonnut ja kypsä.
- 4.
Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku tomusokerilla ja tarjoa marjojen sekä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Dutch baby eli hollantilainen pannukakku
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Hollantilainen pannukakku ihastuttaa kuohkeudellaan. Runsas määrä munia saa pannarin kohoamaan upeasti uunissa, jossa se paistetaan kuumassa valurautapannussa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| ripaus suolaa | |
Paistamiseen | |
| 45 g | (3 rkl) voita |
Tarjoiluun | |
| tomusokeria | |
| marjoja | |
| vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna valurautapannu (halkaisija noin 20 cm) 225-asteisessa uunissa.
- 2
Vaahdota munat kuohkeaksi joko kulhossa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää maito vaahdotuksen lopussa. Lisää kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl maitoa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa - 3
Ota pannu uunista. Lisää voi pannulle ja anna sulaa. Sekoita taikina vielä kerran ja kaada pannulle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannukakku on kohonnut ja kypsä.
Määrä Ainesosa 45 g (3 rkl) voita - 4
Viimeistele hieman jäähtynyt pannukakku tomusokerilla ja tarjoa marjojen sekä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa tomusokeria marjoja vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Vinkki: Voit paistaa pannukakun myös piirasvuoassa.
Vinkki: Raikkaan ja jäätelöä kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limenmehulla ja -kuoriraasteella.
Vinkki: Katso myös tämän airfryer-pannukakun ohje!
Ravintosisältö
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, tomusokeria, marjoja, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























