Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.
Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.
Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1620
17,8 g
4,3 g
19,8 g
3,3 g
6,5 g
33,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli