Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
| 140 g | (1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia |
| 150 g | (4 viipaletta) vaaleaa leipää |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
| Uppomunat | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 l | vettä |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.
Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.
Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
| 140 g | (1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia |
| 150 g | (4 viipaletta) vaaleaa leipää |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
Uppomunat | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 l | vettä |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
| 140 g | (1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia |
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 2 l | vettä |
Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (4 viipaletta) vaaleaa leipää |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli