Eggs Benedict parsalla
Eggs Benedict parsalla
Yhteistyössä

Eggs Benedict parsalla

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
1 lvettä
1 tlsuolaa
300 ml(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g(1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia
150 g(4 viipaletta) vaaleaa leipää
80 g(1 ps) babypinaattia

Uppomunat

4 kplkananmunaa
2 lvettä
2 rklväkiviinaetikkaa

Valmistus

  1. 1

    Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.

    MääräAinesosa
    300 ml(1 prk) hollandaisekastiketta
    140 g(1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia
  3. 3

    Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 rklväkiviinaetikkaa
    2 lvettä
  4. 4

    Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    150 g(4 viipaletta) vaaleaa leipää
    80 g(1 ps) babypinaattia

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.4.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä