Eggs Benedict parsalla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Eggs Benedict parsalla
Play

Eggs Benedict parsalla

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa
4
viipaletta vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia

uppomunat

4 kpl
kananmunaa
2 l
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa
3

Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.

4 kpl
kananmunaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 l
vettä
4

Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

4
viipaletta vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1222

292

16,5 g

4,0 g

3,0 g

2,8 g

4,8 g

30,3 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

viipaletta vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli