Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Eggs Benedict parsalla

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia
150 g
(4 viipaletta) vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia

Uppomunat

4 kpl
kananmunaa
2 l
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa tai pekonia
3

Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.

4 kpl
kananmunaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 l
vettä
4

Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

150 g
(4 viipaletta) vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1620

17,8 g

4,3 g

19,8 g

3,3 g

6,5 g

33,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli