Eggs Benedict parsalla - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Eggs Benedict parsalla

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Amerikkalainen brunssiklassikko Eggs Benedict eli Benedictin munat saa piristystä rapsakasta parsasta. Korvaa pancetta juustolla kasvissyöjän versiossa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa
4
viipaletta vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia

UPPOMUNAT

4 kpl
kananmunaa
2 l
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa

Näin teet

1

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat.

500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Lämmitä kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pancettakuutiot pannulla rapeiksi.

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
140 g
(1 pkt) kuutioitua pancettaa
3

Valmista uppomunat. Kiehauta vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Laita munat veteen kaksi kerrallaan. Keitä 2 minuuttia. Laita reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Siisti halutessasi mahdolliset valkuaisriekaleet.

4 kpl
kananmunaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 l
vettä
4

Paahda leipäviipaleet. Kokoa annokset. Laita parsaa, pancettaa ja pinaattia leiville. Aseta päälle uppomunat ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

4
viipaletta vaaleaa leipää
80 g
(1 ps) babypinaattia
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia30 g121 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj1222 4889
Energiaa kcal292 1169

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • viipaletta vaaleaa leipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia30 g121 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj1222 4889
Energiaa kcal292 1169

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • viipaletta vaaleaa leipää

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.