Falafelpihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Falafelpihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Porkkana
1 kpl
(285 / 170 g) kikherneitä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Muna
1 1/2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 dl
Korppujauhoja
2 rkl
Sitruunamehua
1 1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa

pinnalle

1 dl
Korppujauhoja
3 rkl
Seesaminsiemeniä

paistamiseen

2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta porkkana. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa paistinpannulla. Sekoita muna jogurttiin, lisää korppujauhot. Jauha kikherneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinaan tekeytyä puoli tuntia ennen paistamista.

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Muna
1 1/2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
(285 / 170 g) kikherneitä
1 1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Sitruunamehua
2

Muotoile taikinasta 8–10 pihviä. Kääntele pihvit korppujauho-seesamisiemensekoituksessa. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa turkkilaisen jogurtin ja kurkku-tomaattisalsan kanssa.

1 dl
Korppujauhoja
3 rkl
Seesaminsiemeniä
2 rkl
Öljyä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1136

271

15,8 g

1,5 g

23,0 g

3,3 g

2,8 g

7,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli