Feta-kaalipiirakka

Nappaa talteen!
| Taikina: | |
|---|---|
| 3 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 125 g | margariinia |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte: | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 800 g | valkokaalia |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| 200 g | salaattijuustoa (fetajuustoa) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | kermaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Hienonna kaali pieniksi paloiksi. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle. Sekoita jäähtyneen kaaliseoksen joukkoon yrtit ja murenneltu fetajuusto. Levitä seos taikinalevylle. Sekoita kulhossa munat, maito, kerma ja mausteet keskenään. Valuta kaalitäytteen päälle.Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt.
Feta-kaalipiirakka
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina: | |
| 3 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 125 g | margariinia |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte: | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 800 g | valkokaalia |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| 200 g | salaattijuustoa (fetajuustoa) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | kermaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Hienonna kaali pieniksi paloiksi. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle. Sekoita jäähtyneen kaaliseoksen joukkoon yrtit ja murenneltu fetajuusto. Levitä seos taikinalevylle. Sekoita kulhossa munat, maito, kerma ja mausteet keskenään. Valuta kaalitäytteen päälle.Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












