Feta-kaalipiirakka

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Taikina:

3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
125 gmargariinia
2 rklkylmää vettä
1/2 tlsuolaa

Täyte:

1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
800 gvalkokaalia
3 rklhienonnettua persiljaa
1 tlkuivattua minttua
200 gsalaattijuustoa (fetajuustoa)
3 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
2 dlkermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Hienonna kaali pieniksi paloiksi. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle. Sekoita jäähtyneen kaaliseoksen joukkoon yrtit ja murenneltu fetajuusto. Levitä seos taikinalevylle. Sekoita kulhossa munat, maito, kerma ja mausteet keskenään. Valuta kaalitäytteen päälle.Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä