Fetamunat pestolla

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

20 min (josta 20 min aktiivista)

Fetamunat pestolla maistuvat rapean paahtoleivän päällä. Maukkaassa herkussa suolainen feta ja yrttinen pesto täydentävät toisiaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) fetajuustoa
4 rkl(130 g) tuorepestoa (cascina lia)
4 kplkananmunaa
ripaus chilihiutaleita
4 kplviipaletta paahtoleipää

Valmistus

  1. 1

    Valmista yksi muna kerrallaan. Ripottele keskilämpöiselle pannulle ¼ fetasta ympyrän muotoon. Ripottele päälle 1 ruokalusikallinen pestoa. Riko muna keskelle.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) fetajuustoa
    4 rkl(130 g) tuorepestoa (cascina lia)
    4 kplkananmunaa
  2. 2

    Paista keskilämmöllä kannen alla, kunnes feta on rapeutunut reunoista. Muna saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Ripottele pinnalle chilihiutaleita.

    MääräAinesosa
    ripaus chilihiutaleita
  3. 3

    Paista loput munat samalla tavoin. Tarjoa paahtoleivän päällä.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta paahtoleipää

Kuutioi lisukkeeksi tuoretta tomaattia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.11.2025
|
Päivitetty: 22.11.2025

Samankaltaisia reseptejä