Fish and chips suomalaisittain | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Fish and chips suomalaisittain

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Alaskanseitiä

jauhottamiseen :

1 tl
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
1 dl
Perunajauhoja
2 kpl
Munaa
1 - 2 dl
Korppujauhetta
2 rkl
Öljyäja 1 rkl voita

lisäksi :

400 g
Ranskanperunoita
Lehtisalaattia
Tuoretta kurkkua
Ketsuppia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan. Mausta palat suolalla ja sitruunapippurilla ja sihtaa päälle joka puolelle perunajauhoja.Kuumenna isossa paistinpannussa öljy ja voi keskilämmöllä.Vatkaa munat syvällä lautasella sekaisin. Nosta toiselle lautaselle korppujauhe.Kasta kalapalat yksi kerrallaan ensin molemmin puolin vatkattuun munaan ja sitten korppujauheeseen. Nosta pala sen jälkeen paistinpannuun ja kypsennä välillä kääntäen sisältä kypsäksi ja pinnasta rapeaksi.Valmista samanaikaisesti ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan.Laita kulhoon salaatinlehdet ja kurkkusuikaleet. Nosta päälle kypsät perunat ja ripauta hiukan suolaa päälle. Nosta pintaan kalapalat ja mausta ketsupilla. tarjoa heti.Englantilaisten lempiruokaa ovat kuumat, rasvassa paistetut perunat ja kalapalat, joita saa ostaa ulkona paperiin käärittynä. Kotoisasti ne valmistuvat pakasteista. Sopivaa iltapalaa vaikkapa äitienpäiväelokuvaa katsellessa tai lehtiä lukiessa!

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.