Glögigraavattu lohi

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Vaalea glögijuoma ja roseepippuri tuovat graaviloheen uutta makua. Tarjoa graavattu lohi joulun alkupalapöydässä ohueksi siivutettuna.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
700 glohi- tai kirjolohifileetä
1 dlvaaleaa glögijuomaa
2 rklkarkeaa suolaa
2 tlsokeria
1 - 2 rklroseepippuria

Lisäksi:

hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.

    MääräAinesosa
    700 glohi- tai kirjolohifileetä
    2 rklkarkeaa suolaa
    2 tlsokeria
  2. 2

    Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.

    MääräAinesosa
    1 dlvaaleaa glögijuomaa
    1 - 2 rklroseepippuria
  3. 3

    Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.

  4. 4

    Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

    MääräAinesosa
    hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 rkl Roseepippuria, Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä