Glögigraavattu lohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Glögigraavattu lohi

Glögigraavattu lohi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
1 - 2 rkl
Roseepippuria

lisäksi:

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
2

Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.

1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
1 - 2 rkl
Roseepippuria
3

Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.

4

Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.