Glögigraavattu lohi
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vaalea glögijuoma ja roseepippuri tuovat graaviloheen uutta makua. Tarjoa graavattu lohi joulun alkupalapöydässä ohueksi siivutettuna.
| 700 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 dl | vaaleaa glögijuomaa |
| 2 rkl | karkeaa suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 - 2 rkl | roseepippuria |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia | |
- 1.
Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.
- 2.
Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.
- 3.
Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.
- 4.
Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.
Glögigraavattu lohi
Vaalea glögijuoma ja roseepippuri tuovat graaviloheen uutta makua. Tarjoa graavattu lohi joulun alkupalapöydässä ohueksi siivutettuna.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 dl | vaaleaa glögijuomaa |
| 2 rkl | karkeaa suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 - 2 rkl | roseepippuria |
Lisäksi: | |
| hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia | |
Valmistus
- 1
Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.
Määrä Ainesosa 700 g lohi- tai kirjolohifileetä 2 rkl karkeaa suolaa 2 tl sokeria - 2
Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.
Määrä Ainesosa 1 dl vaaleaa glögijuomaa 1 - 2 rkl roseepippuria - 3
Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.
- 4
Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.
Määrä Ainesosa hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia
Ravintosisältö
181
Energiaa kcal
759
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
16,4 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
181
Energiaa kcal
759
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
16,4 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 rkl Roseepippuria, Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























