Glögigraavattu lohi - Yhteishyvä

Glögigraavattu lohi

Glögigraavattu lohi
Annokset
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
1 - 2 rkl
Roseepippuria

LISÄKSI:

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Näin teet

1

Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
2

Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.

1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
1 - 2 rkl
Roseepippuria
3

Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.

4

Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 3.1.2019
Jaa Somessa