Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.
Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.
Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.
Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
181
759
11,9 g
2,3 g
2,5 g
2,5 g
—
16,4 g
5,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 rkl Roseepippuria,
Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli