Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Limellä piristetty mustikkapiirakka sopii sekä gluteenitonta että fodmap-ruokavaliota noudattaville. Intiaanisokeri antaa kaura-mantelipohjaan kinuskimaisen maun. Mitä enemmän mustikoita lastaat piirakan päälle, sitä parempi siitä tulee!
| 150 g | margariinia (laktoositonta) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | intiaanisokeria |
| 2 1/2 dl | jauhoseosta (gluteenitonta) |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 dl | mantelijauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (esim. oatly imat fraiche) |
| 1 1/2 dl | intiaanisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | soijavispiä |
| 4 dl | tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa margariinisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
- 2.
Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Vaahdota soijavispi ja lisää se kasvirasvaseokseen. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.
Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka
arvosana4/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Limellä piristetty mustikkapiirakka sopii sekä gluteenitonta että fodmap-ruokavaliota noudattaville. Intiaanisokeri antaa kaura-mantelipohjaan kinuskimaisen maun. Mitä enemmän mustikoita lastaat piirakan päälle, sitä parempi siitä tulee!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | margariinia (laktoositonta) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | intiaanisokeria |
| 2 1/2 dl | jauhoseosta (gluteenitonta) |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 dl | mantelijauhoja |
Täyte | |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (esim. oatly imat fraiche) |
| 1 1/2 dl | intiaanisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | soijavispiä |
| 4 dl | tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa margariinisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia (laktoositonta) 1 kpl kananmuna 1 dl intiaanisokeria 2 1/2 dl jauhoseosta (gluteenitonta) 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) 1 dl mantelijauhoja - 2
Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Vaahdota soijavispi ja lisää se kasvirasvaseokseen. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 200 g (1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (esim. oatly imat fraiche) 1 1/2 dl intiaanisokeria 1 tl vaniljasokeria 2 dl soijavispiä 4 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
Ravintosisältö
497
Energiaa kcal
2080
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,9 g
Hiilihydraatteja
33,8 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
497
Energiaa kcal
2080
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,9 g
Hiilihydraatteja
33,8 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























