Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka

Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Limellä piristetty mustikkapiirakka sopii sekä gluteenitonta että fodmap-ruokavaliota noudattaville. Intiaanisokeri antaa kaura-mantelipohjaan kinuskimaisen maun. Mitä enemmän mustikoita lastaat piirakan päälle, sitä parempi siitä tulee!

Ainekset

150 g
margariinia (laktoositonta)
1 kpl
kananmuna
1 dl
intiaanisokeria
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhoja

täyte

1 kpl
lime
200 g
(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (”ranskankermaa”)
1 1/2 dl
intiaanisokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
4 dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

150 g
margariinia (laktoositonta)
1 kpl
kananmuna
1 dl
intiaanisokeria
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhoja
2

Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Lisää soijavalmiste. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.

1 kpl
lime
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
200 g
(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (”ranskankermaa”)
4 dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
1 1/2 dl
intiaanisokeria
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1809

432

26,4 g

8,8 g

38,6 g

31,6 g

3,6 g

7,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl jauhoseosta (gluteenitonta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli