Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Limellä piristetty mustikkapiirakka sopii sekä gluteenitonta että fodmap-ruokavaliota noudattaville. Intiaanisokeri antaa kaura-mantelipohjaan kinuskimaisen maun. Mitä enemmän mustikoita lastaat piirakan päälle, sitä parempi siitä tulee!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 gmargariinia (laktoositonta)
1 kplkananmuna
1 dlintiaanisokeria
2 1/2 dljauhoseosta (gluteenitonta)
2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dlmantelijauhoja

Täyte

1 kpllime
200 g(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (esim. oatly imat fraiche)
1 1/2 dlintiaanisokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlsoijavispiä
4 dltuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa margariinisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia (laktoositonta)
    1 kplkananmuna
    1 dlintiaanisokeria
    2 1/2 dljauhoseosta (gluteenitonta)
    2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    1 dlmantelijauhoja
  2. 2

    Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Vaahdota soijavispi ja lisää se kasvirasvaseokseen. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    200 g(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (esim. oatly imat fraiche)
    1 1/2 dlintiaanisokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 dlsoijavispiä
    4 dltuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
18.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä