Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Lisää soijavalmiste. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1809
432
26,4 g
8,8 g
38,6 g
31,6 g
3,6 g
7,4 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl jauhoseosta (gluteenitonta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli