Gluteeniton päärynäpiiras - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton päärynäpiiras

???
Annokset
8
Ruokavalio
Italialaistyylisen gluteenittoman päärynäpiirakan rahkapohja on rapea ja täyte mehevän mantelinen.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

125 g
Maitorahkaa
125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

TÄYTE

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 80 g) mantelijauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
4 kpl
Päärynää

Näin teet

1

Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.

Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.

2

Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 80 g) mantelijauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
4 kpl
Päärynää
3

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.

4

Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 18.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g255 g
Proteiinia6 g45 g
Rasvaa17 g138 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1310 10483
Energiaa kcal313 2506

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g255 g
Proteiinia6 g45 g
Rasvaa17 g138 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1310 10483
Energiaa kcal313 2506

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.