Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1310
313
17,3 g
4,1 g
31,9 g
19,8 g
3,1 g
5,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Vaniljasokeria,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli