Gluteeniton päärynäpiiras

Nappaa talteen!
Italialaistyylisen gluteenittoman päärynäpiirakan rahkapohja on rapea ja täyte mehevän mantelinen.
| Pohja | |
|---|---|
| 125 g | maitorahkaa |
| 125 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte | |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | (à 80 g) mantelijauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| 4 kpl | päärynää |
- 1.
Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
- 3.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Gluteeniton päärynäpiiras
arvosana3/5
Italialaistyylisen gluteenittoman päärynäpiirakan rahkapohja on rapea ja täyte mehevän mantelinen.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 125 g | maitorahkaa |
| 125 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 50 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | (à 80 g) mantelijauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| 4 kpl | päärynää |
Valmistus
- 1
Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 125 g maitorahkaa 125 g margariinia 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta 1 rkl sokeria 1/2 tl suolaa - 2
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 kpl (à 80 g) mantelijauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl (1/4 tl) suolaa 4 kpl päärynää - 3
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.
Ravintosisältö
313
Energiaa kcal
1310
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,9 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1310
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,9 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Vaniljasokeria, 0,25 tl (1/4 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























