Gluteeniton päärynäpiiras | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Gluteeniton päärynäpiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Italialaistyylisen gluteenittoman päärynäpiirakan rahkapohja on rapea ja täyte mehevän mantelinen.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

125 g
Maitorahkaa
125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

täyte

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 80 g) mantelijauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
4 kpl
Päärynää

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.

Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.

2

Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 80 g) mantelijauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
4 kpl
Päärynää
3

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.

4

Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1310

313

17,3 g

4,1 g

31,9 g

19,8 g

3,1 g

5,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Vaniljasokeria,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli