Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.
Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.
Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1310
17,3 g
4,1 g
31,9 g
19,8 g
3,1 g
5,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Vaniljasokeria,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli