Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Gluteeniton raparperipiirakka valmistetaan kaurajauhoista, ja piirakka peitellään rapealla kauratoscalla. Hapokkaan raparperipiirakan kanssa maistuu jäätelö tai vaniljakastike.

Ruokavaliot

Ainekset

Pohja

100 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä
4 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tl
leivinjauhetta

Täyte

400 g
raparperia

Kauratosca

50 g
margariinia tai voita
1 1/2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dl
sokeria
1 tl
kanelia

Lisäksi

1 tl
margariinia vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää kermaviili sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.

100 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä
4 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2

Voitele piirakkavuoka (noin Ø 27 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

1 tl
margariinia vuoan voiteluun
3

Pese, kuori ja paloittele raparperit. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.

400 g
raparperia
4

Sulata kauratoscan rasva. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli joukkoon. Ripottele seos piirakan päälle.

50 g
margariinia tai voita
1 1/2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dl
sokeria
1 tl
kanelia
5

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos haluat raparperitäytteestä makeamman, ripottele vuokaan raparperipalojen päälle 2 rkl sokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.5.2022
Muokattu: 11.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1071

11,6 g

3,8 g

31,6 g

16,8 g

2,7 g

4,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

1 tl margariinia vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli