Gluteeniton raparperipiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Gluteeniton raparperipiirakka valmistetaan kaurajauhoista, ja sen päälle ripotellaan rapea kauratosca. Hapokkaan raparperipiirakan kanssa maistuu jäätelö tai vaniljakastike.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
200 g(1 prk) kermaviiliä
4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

400 graparperia

Kauratosca

50 gmargariinia tai voita
1 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia

Lisäksi

1 tlmargariinia vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää kermaviili sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Voitele piirakkavuoka (noin Ø 27 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    1 tlmargariinia vuoan voiteluun
  3. 3

    Pese, kuori ja paloittele raparperit. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.

    MääräAinesosa
    400 graparperia
  4. 4

    Sulata kauratoscan rasva. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli joukkoon. Ripottele seos piirakan päälle.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia tai voita
    1 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    1/2 dlsokeria
    1 tlkanelia
  5. 5

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos haluat raparperitäytteestä makeamman, ripottele vuokaan raparperipalojen päälle 2 rkl sokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 1 tl margariinia vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
10.5.2022
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä