Gluteeniton raparperipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Gluteeniton raparperipiirakka valmistetaan kaurajauhoista, ja sen päälle ripotellaan rapea kauratosca. Hapokkaan raparperipiirakan kanssa maistuu jäätelö tai vaniljakastike.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 4 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 400 g | raparperia |
| Kauratosca | |
| 50 g | margariinia tai voita |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia vuoan voiteluun |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää kermaviili sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.
- 2.
Voitele piirakkavuoka (noin Ø 27 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Pese, kuori ja paloittele raparperit. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.
- 4.
Sulata kauratoscan rasva. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli joukkoon. Ripottele seos piirakan päälle.
- 5.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Gluteeniton raparperipiirakka valmistetaan kaurajauhoista, ja sen päälle ripotellaan rapea kauratosca. Hapokkaan raparperipiirakan kanssa maistuu jäätelö tai vaniljakastike.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 4 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 400 g | raparperia |
Kauratosca | |
| 50 g | margariinia tai voita |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää kermaviili sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 200 g (1 prk) kermaviiliä 4 dl kaurajauhoja (gluteenittomia) 1 1/2 tl leivinjauhetta - 2
Voitele piirakkavuoka (noin Ø 27 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 1 tl margariinia vuoan voiteluun - 3
Pese, kuori ja paloittele raparperit. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g raparperia - 4
Sulata kauratoscan rasva. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli joukkoon. Ripottele seos piirakan päälle.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia tai voita 1 1/2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) 1/2 dl sokeria 1 tl kanelia - 5
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos haluat raparperitäytteestä makeamman, ripottele vuokaan raparperipalojen päälle 2 rkl sokeria.
Ravintosisältö
256
Energiaa kcal
1071
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,6 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
256
Energiaa kcal
1071
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,6 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 1 tl margariinia vuoan voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























