Gluteenittomat hampurilaissämpylät
15 min

Nappaa talteen!
| 5 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | seesaminsiemeniä |
| 3 dl | hienoa maissijauhoa |
| 2 dl | karkeaa gluteenitonta jauhoseosta |
| 4 - 4 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| Voiteluun | |
|---|---|
| munaa | |
| Pinnalle | |
| seesaminsiemeniä | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja jauhot. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin. Voitele munalla ja ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.Kohota sämpylöitä 20 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia
Gluteenittomat hampurilaissämpylät
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | seesaminsiemeniä |
| 3 dl | hienoa maissijauhoa |
| 2 dl | karkeaa gluteenitonta jauhoseosta |
| 4 - 4 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
Voiteluun | |
| munaa | |
Pinnalle | |
| seesaminsiemeniä | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja jauhot. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin. Voitele munalla ja ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.Kohota sämpylöitä 20 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























