Gluteenittomat hampurilaissämpylät
Ainekset
5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
1/2 dl
Öljyä
2 dl
Seesaminsiemeniä
3 dl
Hienoa maissijauhoa
2 dl
Karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
4 - 4 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
VOITELUUN
Munaa
PINNALLE
Seesaminsiemeniä
Näin teet
1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja jauhot. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin. Voitele munalla ja ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.Kohota sämpylöitä 20 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.11.2018