Gluteenittomat hampurilaissämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat hampurilaissämpylät

???
Kappaleita
14
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
1/2 dl
Öljyä
2 dl
Seesaminsiemeniä
3 dl
Hienoa maissijauhoa
2 dl
Karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
4 - 4 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

VOITELUUN

Munaa

PINNALLE

Seesaminsiemeniä

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja jauhot. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin. Voitele munalla ja ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.Kohota sämpylöitä 20 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.5.2019