Gluteenittomat korvapuustit
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo meheviä korvapuusteja gluteenittomista jauhoista. Psylliumjauhe tuo gluteenittomaan pullataikinaan sitkoa ja kuituja.
| 50 g | voita |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0.5 pkt) hiivaa |
| 1 1/2 tl | psylliumia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | riisijauhoja |
| 5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| Täyte | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 rkl | raesokeria |
- 1.
Ota 100 g voita pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
- 2.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
- 3.
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
- 4.
Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.
- 5.
Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- 6.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Gluteenittomat korvapuustit
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Leivo meheviä korvapuusteja gluteenittomista jauhoista. Psylliumjauhe tuo gluteenittomaan pullataikinaan sitkoa ja kuituja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0.5 pkt) hiivaa |
| 1 1/2 tl | psylliumia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | riisijauhoja |
| 5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
Täyte | |
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | kanelia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 rkl | raesokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota 100 g voita pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 50 g voita 50 g voita - 2
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g (0.5 pkt) hiivaa 1 1/2 tl psylliumia - 3
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 dl sokeria 1/2 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa 50 g voita 1 dl riisijauhoja 5 dl gluteenitonta jauhoseosta - 4
Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1/2 dl sokeria 2 rkl kanelia - 5
Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- 6
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 3 rkl raesokeria
Vinkki: Jos haluat korvapuusteista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
760
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
12,6 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
760
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
12,6 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl Psylliumia, 0,5 rkl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























