Gluteenittomat korvapuustit

arvosana5/5

(1)arvio
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Leivo meheviä korvapuusteja gluteenittomista jauhoista. Psylliumjauhe tuo gluteenittomaan pullataikinaan sitkoa ja kuituja.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gvoita
2 1/2 dlmaitoa
25 g(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tlpsylliumia
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 dlriisijauhoja
5 dlgluteenitonta jauhoseosta

Täyte

50 gvoita
1/2 dlsokeria
2 rklkanelia

Lisäksi

1 kplkananmuna
3 rklraesokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota 100 g voita pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    50 gvoita
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(0.5 pkt) hiivaa
    1 1/2 tlpsylliumia
  3. 3

    Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    50 gvoita
    1 dlriisijauhoja
    5 dlgluteenitonta jauhoseosta
  4. 4

    Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1/2 dlsokeria
    2 rklkanelia
  5. 5

    Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

  6. 6

    Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    3 rklraesokeria

Vinkki: Jos haluat korvapuusteista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl Psylliumia, 0,5 rkl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Anna Huovinen
17.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä