Gluteenittomat korvapuustit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Leivo meheviä korvapuusteja gluteenittomista jauhoista. Psylliumjauhe tuo gluteenittomaan pullataikinaan sitkoa ja kuituja.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 1/2 tl
Psylliumia
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1/2 rkl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Riisijauhoja
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

täyte

50 g
Voita
1/2 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kanelia

lisäksi

1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Ota 100 g rasvaa pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

50 g
Voita tai margariinia
50 g
Voita
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 1/2 tl
Psylliumia
3

Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1/2 rkl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
50 g
Voita tai margariinia
1 dl
Riisijauhoja
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
4

Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.

50 g
Voita
1/2 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kanelia
5

Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

6

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Raesokeria

Vinkki: Jos haluat korvapuusteista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 11.9.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

651

156

3,8 g

2,0 g

27,4 g

12,5 g

0,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Voita tai margariinia,

0,5 pakettia (25 g) hiivaa,

1,5 tl Psylliumia,

0,5 rkl Kardemummaa,

0,5 tl Suolaa,

1 - 2 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli