Gluteenittomat mansikkapullat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Tarjoa gluteenittomat mansikkapullat mielellään heti tuoreena. Jos haluat pakastaa pullia, pakasta ne ilman kuorrutusta.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
25 gtuoretta hiivaa
2 tlpsylliumia
1 1/2 dlruokosokeria
2 rklkardemummaa
7 - 8 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 dlvoisulaa

Voiteluun

1 kplmuna

Kuorrute

3 dlmansikanmakuista tomusokeria
tilkka vettä (laita vähän kerrallaan)
värikkäitä nonparelleja

Lisäksi

10 kplisoa muffinivuokaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. Lisää ruokosokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa joukkoon voisula.

    Leivo taikina pötköksi gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen ja jaa kymmeneen tasakokoiseen palaan. Painele pyöreiksi pikkupulliksi isoihin muffinivuokiin.
    Kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja paista 200–225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean tahnan. Valuta tahna lämpimien pullien pinnalle. Ripottele päälle värikkäitä nonparelleja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Tuoretta hiivaa, 2 tl Psylliumia, 2 rkl Kardemummaa, Tilkka vettä (laita vähän kerrallaan), Värikkäitä nonparelleja, Isoa muffinivuokaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025