Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. Lisää ruokosokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa joukkoon voisula.
Leivo taikina pötköksi gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen ja jaa kymmeneen tasakokoiseen palaan. Painele pyöreiksi pikkupulliksi isoihin muffinivuokiin.
Kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja paista 200–225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean tahnan. Valuta tahna lämpimien pullien pinnalle. Ripottele päälle värikkäitä nonparelleja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1625
388
9,4 g
5,7 g
68,5 g
33,7 g
3,8 g
4,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Tuoretta hiivaa,
2 tl Psylliumia,
2 rkl Kardemummaa,
Tilkka vettä (laita vähän kerrallaan),
Värikkäitä nonparelleja,
Isoa muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli