Gluteenittomat marjaiset rahkapullat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Saat vaihtelua kesäisiin rahkapulliin käyttämällä eri marjoja sesongin mukaan.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
1/2 kpl(à 50 g) hiivaa
1 tlpsylliumia
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
40 gmargariinia
1 dlriisijauhoja
4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun

1 kplkananmuna

Täyte

1 kplkuningatarrahkaa (valio)
1 dlmustikoita (pakaste)

Koristeluun

mustikoita (pakaste)

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

    Ota taikinasta öljytyin käsin paloja ja pyöritä pulliksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.

    Paina kohonneisiin pulliin syvennykset lasin pohjalla (halkaisija noin 5 cm). Kasta lasin pohjaa tarvittaessa gluteenittomaan jauhoseokseen, jotta taikina ei tartu lasiin kiinni.

    Voitele pullien reunat munalla ja ripottele painanteisiin muutamia mustikoita. Lusikoi päälle rahkaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. Koristele jäähtyneet pullat halutessasi mustikoilla.

    Vinkki: Pikkupullia saat, kun voitelet kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 pakettia (à 50 g) hiivaa, 1 tl Psylliumia, 0,5 tl Suolaa, 0,5 rkl Kardemummaa, Mustikoita (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025