Granaattiomena-minttutoti

Nappaa talteen!
Makeasta granaattiomenasiirapista ja itse haudutetusta minttuteestä sekoitettu lämmin juoma haastaa perinteisen glögin. Kaada höyryävänä sesongin hedelmien seuraan.
| 3 kpl | granaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä) |
| 2 dl | sokeria |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | tähtianista |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | taatelia |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta esimerkiksi lusikalla. Ota 2 rkl siemeniä eri astiaan ja laita sivuun. Laita loput siemenet vahvaan muovipussiin, sulje pussi ja rullaa pussin päältä kaulimella. Näin mehu irtoaa siemenistä siististi. Siivilöi mehu kattilaan. Sekoita sokeri mehuun ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, 15–20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2 dl siirappia.
- 2.
Laita toiseen kattilaan vesi, tähtianis ja kaneli. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää minttu varsineen (säästä 4 mintunoksaa koristeeksi). Peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.
- 3.
Poista taateleista siemenet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pese ja viipaloi sitruuna. Jaa granaattiomenansiemenet ja hedelmät laseihin.
- 4.
Siivilöi ja kiehauta minttuliemi. Sekoita se siirapin kanssa ja kaada kuumana hedelmien päälle. Koristele mintulla.
Granaattiomena-minttutoti
Makeasta granaattiomenasiirapista ja itse haudutetusta minttuteestä sekoitettu lämmin juoma haastaa perinteisen glögin. Kaada höyryävänä sesongin hedelmien seuraan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | granaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä) |
| 2 dl | sokeria |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | tähtianista |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
Lisäksi | |
| 4 kpl | taatelia |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta esimerkiksi lusikalla. Ota 2 rkl siemeniä eri astiaan ja laita sivuun. Laita loput siemenet vahvaan muovipussiin, sulje pussi ja rullaa pussin päältä kaulimella. Näin mehu irtoaa siemenistä siististi. Siivilöi mehu kattilaan. Sekoita sokeri mehuun ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, 15–20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2 dl siirappia.
Määrä Ainesosa 3 kpl granaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä) 2 dl sokeria - 2
Laita toiseen kattilaan vesi, tähtianis ja kaneli. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää minttu varsineen (säästä 4 mintunoksaa koristeeksi). Peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl tähtianista 1 kpl kanelitanko 2 kpl ruukkua minttua - 3
Poista taateleista siemenet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pese ja viipaloi sitruuna. Jaa granaattiomenansiemenet ja hedelmät laseihin.
Määrä Ainesosa 4 kpl taatelia 2 kpl päärynää 1 kpl sitruuna - 4
Siivilöi ja kiehauta minttuliemi. Sekoita se siirapin kanssa ja kaada kuumana hedelmien päälle. Koristele mintulla.
Määrä Ainesosa 2 kpl ruukkua minttua
Vinkki: Viipaloi juomaan klementiiniä ja muita satokausihedelmiä.
Ravintosisältö
262
Energiaa kcal
1095
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
57,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
262
Energiaa kcal
1095
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
57,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, Tähtianista, Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























