Granaattiomena-minttutoti

Makeasta granaattiomenasiirapista ja itse haudutetusta minttuteestä sekoitettu lämmin juoma haastaa perinteisen glögin. Kaada höyryävänä sesongin hedelmien seuraan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplgranaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä)
2 dlsokeria
1 lvettä
2 kpltähtianista
1 kplkanelitanko
2 kplruukkua minttua

Lisäksi

4 kpltaatelia
2 kplpäärynää
1 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta esimerkiksi lusikalla. Ota 2 rkl siemeniä eri astiaan ja laita sivuun. Laita loput siemenet vahvaan muovipussiin, sulje pussi ja rullaa pussin päältä kaulimella. Näin mehu irtoaa siemenistä siististi. Siivilöi mehu kattilaan. Sekoita sokeri mehuun ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, 15–20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2 dl siirappia.

    MääräAinesosa
    3 kplgranaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä)
    2 dlsokeria
  2. 2

    Laita toiseen kattilaan vesi, tähtianis ja kaneli. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää minttu varsineen (säästä 4 mintunoksaa koristeeksi). Peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kpltähtianista
    1 kplkanelitanko
    2 kplruukkua minttua
  3. 3

    Poista taateleista siemenet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pese ja viipaloi sitruuna. Jaa granaattiomenansiemenet ja hedelmät laseihin.

    MääräAinesosa
    4 kpltaatelia
    2 kplpäärynää
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Siivilöi ja kiehauta minttuliemi. Sekoita se siirapin kanssa ja kaada kuumana hedelmien päälle. Koristele mintulla.

    MääräAinesosa
    2 kplruukkua minttua

Vinkki: Viipaloi juomaan klementiiniä ja muita satokausihedelmiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, Tähtianista, Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä