Granaattiomenamehu

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Raikas inkiväärillä ja limellä maustettu granaattiomenamehu valmistuu helposti sauvasekoittimella. Mehu sopii tarjottavaksi aamupalalla tai vaikkapa pikkujoulujen alkumaljana.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplgranaattiomenaa (800 g)
1 cmpala tuoretta inkivääriä
1 kpllime
1 dlkivennäisvettä
jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Siirrä siemenet kapeaan kulhoon.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplgranaattiomenaa (800 g)
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri. Lisää inkivääri kulhoon ja purista joukkoon limenmehu.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 cmpala tuoretta inkivääriä
  3. 3

    Soseuta sauvasekoittimella vain muutama sekunti, jotta mehu irtoaa siemenistä, mutta siemenet eivät vielä soseudu. Mehuun voi tulla kitkerää makua, jos siemenet soseutuvat liikaa.

  4. 4

    Siivilöi mehu lusikalla painellen ja lisää kivennäisvesi. Makeuta halutessasi sokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkivennäisvettä
  5. 5

    Tarjoa mehu jääpaloilla viilennettynä.

    MääräAinesosa
    jääpaloja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala tuoretta inkivääriä, jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
15.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä