Granaattiomenamehu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Granaattiomenamehu
Play

Granaattiomenamehu

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Raikas inkiväärillä ja limellä maustettu granaattiomenamehu valmistuu helposti sauvasekoittimella. Mehu sopii tarjottavaksi aamupalalla tai vaikkapa pikkujoulujen alkumaljana.

Ainekset

2 - 3 kpl
granaattiomenaa (800 g)
1 cm
pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
lime
1 dl
kivennäisvettä
jääpaloja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Siirrä siemenet kapeaan kulhoon.

2 - 3 kpl
granaattiomenaa (800 g)
2

Kuori ja raasta inkivääri. Lisää inkivääri kulhoon ja purista joukkoon limenmehu.

1 kpl
lime
1 cm
pala tuoretta inkivääriä
3

Soseuta sauvasekoittimella vain muutama sekunti, jotta mehu irtoaa siemenistä, mutta siemenet eivät vielä soseudu. (Mehuun voi tulla kitkerää makua, jos siemenet soseutuvat liikaa.)

4

Siivilöi mehu lusikalla painellen ja lisää kivennäisvesi. Makeuta halutessasi.

1 dl
kivennäisvettä
5

Tarjoa mehu jääpaloilla viilennettynä.

jääpaloja
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.10.2019
Muokattu: 4.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

639

153

2,0 g

26,5 g

24,5 g

7,0 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 cm pala tuoretta inkivääriä,

jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli