Granaattiomenamokkapalat

Nappaa talteen!
Mokkapalat ovat perinteisesti lasten suosikki, mutta makeaksi taateloitu taikina ja granaattiomenansiemenillä rubinoitu kuorrutus tekevät mokkapaloista tyylikkään tarjottavan myös aikuisten juhliin.
| 20 kpl | taatelia |
| 2 dl | vettä |
| 100 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1 dl | margariinia |
| 2 rkl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| 2 rkl | piimää tai maitoa |
| 5 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | granaattiomena |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa 20 x 30 cm kokoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla tai öljyllä.
- 2.
Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.
- 3.
Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.
- 4.
Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.
- 5.
Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.
- 6.
Vinkki: Korvaa taatelit luumusoseella.
Granaattiomenamokkapalat
Mokkapalat ovat perinteisesti lasten suosikki, mutta makeaksi taateloitu taikina ja granaattiomenansiemenillä rubinoitu kuorrutus tekevät mokkapaloista tyylikkään tarjottavan myös aikuisten juhliin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 20 kpl | taatelia |
| 2 dl | vettä |
| 100 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
Kuorrutus | |
| 1 dl | margariinia |
| 2 rkl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| 2 rkl | piimää tai maitoa |
| 5 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | granaattiomena |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa 20 x 30 cm kokoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla tai öljyllä.
- 2
Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.
Määrä Ainesosa 20 kpl taatelia 2 dl vettä 100 g margariinia - 3
Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 1/2 tl jauhettua inkivääriä 1/2 tl ruokasoodaa - 4
Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Määrä Ainesosa 1 dl margariinia 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 2 rkl piimää tai maitoa 5 dl tomusokeria - 5
Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 6
Vinkki: Korvaa taatelit luumusoseella.
Ravintosisältö
236
Energiaa kcal
988
Energiaa kj
5,1 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
35,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
236
Energiaa kcal
988
Energiaa kj
5,1 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
35,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Ruokasoodaa, 0,5 tl Jauhettua inkivääriä, 1 dl Margariinia, 2 rkl Makeuttamatonta kaakaojauhetta, Granaattiomena.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























