Anna silakoiden sulaa puoliksi. Poista silakoista nahkat. Työnnä peukalo fileen ja nahan väliin ja vedä nahka irti. Siirrä silakat kulhoon. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada silakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli. Siivilöi silakoista liemi. Sekoita öljy sekä hyvin pestyn puolikkaan greipin raastettu kuori ja mehu. Viipaloi ja huuhdo purjo. Siirrä silakat ja purjorenkaat tarjoiluastiaan ja valuta päälle greippi-öljyseos. Koristele tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
892
213
17,3 g
2,7 g
9,0 g
9,0 g
0,2 g
4,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala purjoa,
2 rkl Hienonnettua tilliä,
3 dl Vettä,
2 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli