Greippigraavatut silakat

Tarjoa tähteeksi jääneitä silakoita ruisleivän päällä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) pakastesilakkafileitä
1 dloliiviöljyä
1/2 kplgreippiä
pala purjoa
2 rklhienonnettua tilliä

Mausteliemi

3 dlvettä
5 rklväkiviinaetikkaa
4 rklsokeria
2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Anna silakoiden sulaa puoliksi. Poista silakoista nahkat. Työnnä peukalo fileen ja nahan väliin ja vedä nahka irti. Siirrä silakat kulhoon. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada silakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli. Siivilöi silakoista liemi. Sekoita öljy sekä hyvin pestyn puolikkaan greipin raastettu kuori ja mehu. Viipaloi ja huuhdo purjo. Siirrä silakat ja purjorenkaat tarjoiluastiaan ja valuta päälle greippi-öljyseos. Koristele tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala purjoa, 2 rkl Hienonnettua tilliä, 3 dl Vettä, 2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä