Greippigraavatut silakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Greippigraavatut silakat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa tähteeksi jääneitä silakoita ruisleivän päällä.

Ainekset

1 kpl
(300 g) pakastesilakkafileitä
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Greippiä
Pala purjoa
2 rkl
Hienonnettua tilliä

mausteliemi

3 dl
Vettä
5 rkl
Väkiviinaetikkaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Anna silakoiden sulaa puoliksi. Poista silakoista nahkat. Työnnä peukalo fileen ja nahan väliin ja vedä nahka irti. Siirrä silakat kulhoon. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada silakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli. Siivilöi silakoista liemi. Sekoita öljy sekä hyvin pestyn puolikkaan greipin raastettu kuori ja mehu. Viipaloi ja huuhdo purjo. Siirrä silakat ja purjorenkaat tarjoiluastiaan ja valuta päälle greippi-öljyseos. Koristele tillillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

892

213

17,3 g

2,7 g

9,0 g

9,0 g

0,2 g

4,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

3 dl Vettä,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli