Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.
Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.
Vinkki: Tee lisukkeeksi pikamarinoitu fenkoli. Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
175
42
3,5 g
0,3 g
2,0 g
—
0,5 g
0,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g Kirjolohifileetä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Sitruunan kuori,
2 rkl Kapriksia,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli