Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.
Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.
Vinkki: Tee lisukkeeksi pikamarinoitu fenkoli. Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
42
175
3,5 g
0,3 g
2,0 g
—
0,5 g
0,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g Kirjolohifileetä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Sitruunan kuori,
2 rkl Kapriksia,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli