Grillattu hapankorppulohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillattu hapankorppulohi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piristä grillatut kirjolohipalat sitruunaisella hapankorppukuorrutteella. Lisukkeeksi sopii pikamarinoitu fenkoli tai raikas salaatti.

Ainekset

600 g
Kirjolohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

kuorrutus

2 kpl
Ruishapankorppua
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
Sitruunan kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.

600 g
Kirjolohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2

Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.

2 kpl
Ruishapankorppua
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
Sitruunan kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Sormisuolaa
3

Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.

600 g
Kirjolohifileetä

Vinkki: Tee lisukkeeksi pikamarinoitu fenkoli. Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 3.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

175

42

3,5 g

0,3 g

2,0 g

0,5 g

0,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Kirjolohifileetä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Sitruunan kuori,

2 rkl Kapriksia,

0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli