Grillattu hapankorppulohi
30 min

Nappaa talteen!
Piristä grillatut kirjolohipalat sitruunaisella hapankorppukuorrutteella. Lisukkeeksi sopii pikamarinoitu fenkoli tai raikas salaatti.
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 2 kpl | ruishapankorppua |
| 2 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
- 1.
Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
- 2.
Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.
- 3.
Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.
Grillattu hapankorppulohi
Piristä grillatut kirjolohipalat sitruunaisella hapankorppukuorrutteella. Lisukkeeksi sopii pikamarinoitu fenkoli tai raikas salaatti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Kuorrutus | |
| 2 kpl | ruishapankorppua |
| 2 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
Valmistus
- 1
Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 2
Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.
Määrä Ainesosa 2 kpl ruishapankorppua 2 rkl tilliä hienonnettuna 1 kpl sitruunan kuori 1 rkl sitruunamehua 2 rkl kapriksia 1/2 tl sormisuolaa - 3
Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä
Vinkki: Tee lisukkeeksi pikamarinoitu fenkoli. Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.
Ravintosisältö
42
Energiaa kcal
175
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
42
Energiaa kcal
175
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g Kirjolohifileetä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, Sitruunan kuori, 2 rkl Kapriksia, 0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





