Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu hapankorppulohi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piristä grillatut kirjolohipalat sitruunaisella hapankorppukuorrutteella. Lisukkeeksi sopii pikamarinoitu fenkoli tai raikas salaatti.

Ainekset

600 g
Kirjolohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

2 kpl
Ruishapankorppua
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
Sitruunan kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.

600 g
Kirjolohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2

Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.

2 kpl
Ruishapankorppua
2 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
Sitruunan kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Sormisuolaa
3

Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.

600 g
Kirjolohifileetä

Vinkki: Tee lisukkeeksi pikamarinoitu fenkoli. Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
|
Muokattu: 14.6.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

42

175

3,5 g

0,3 g

2,0 g

0,5 g

0,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Kirjolohifileetä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Sitruunan kuori,

2 rkl Kapriksia,

0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli