Grillattu kirjolohi ja hunaja-sinappikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.

Grillattu kirjolohi ja hunaja-sinappikastike

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.

Ainekset

600 g
kirjolohifileetä
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

maustekastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
karkeaa dijoninsinappia
2 rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sitruunamehua
2 tl
soijaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee maustekastike. Sekoita öljy, sinappi, hunaja, sitruunamehu ja soija keskenään.

2 tl
soijaa
2 tl
sitruunamehua
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
karkeaa dijoninsinappia
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai pannulla öljyssä, n. 2-5 minuuttia per puoli. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Kala on sopivan kypsyistä, kun mittari osoittaa 42 astetta.

600 g
kirjolohifileetä
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
3

Laita kalat tarjoiluastiaan ja kaada päälle mausteseos. Anna maustua n. 5 minuuttia.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.5.2018
Muokattu: 16.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1376

329

21,3 g

3,3 g

8,8 g

8,5 g

25,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

2 tl soijaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli