Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.
Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.
Yhteistyössä

Grillattu kirjolohi ja hunaja-sinappikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Hunajainen sinappikastike kuulostaa perinteiseltä, mutta maistuu yllättävän uudenlaiselta paistetun lohen kumppanina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Maustekastike

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
1 rklkarkeaa dijoninsinappia
2 rkljuoksevaa hunajaa
2 tlsitruunamehua
2 tlsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Tee maustekastike. Sekoita öljy, sinappi, hunaja, sitruunamehu ja soija keskenään.

    MääräAinesosa
    2 tlsoijaa
    2 tlsitruunamehua
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    1 rklkarkeaa dijoninsinappia
    2 rklrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai pannulla öljyssä, n. 2-5 minuuttia per puoli. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Kala on sopivan kypsyistä, kun mittari osoittaa 42 astetta.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
    sormisuolaa
    muutama kierros mustapippuria myllystä
  3. 3

    Laita kalat tarjoiluastiaan ja kaada päälle mausteseos. Anna maustua n. 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä, 2 tl soijaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä