Tee maustekastike. Sekoita öljy, sinappi, hunaja, sitruunamehu ja soija keskenään.
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai pannulla öljyssä, n. 2-5 minuuttia per puoli. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Kala on sopivan kypsyistä, kun mittari osoittaa 42 astetta.
Laita kalat tarjoiluastiaan ja kaada päälle mausteseos. Anna maustua n. 5 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
329
1376
21,3 g
3,3 g
8,8 g
8,5 g
—
25,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
2 tl soijaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli