Grillatut lohimedaljongit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut lohimedaljongit

Lohimedaljongit grillissä
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Leikkaa lohesta medaljongit ja paista kala grillissä.
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 800 g
(kirjo)lohifileetä
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Hunajaa
1 tl
Sambal oelek- chilikastiketta
1/2 - 1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Varaa grillaamiseen tiheä ritilä tai peitä grillin ritilä foliolla, jotta kalapalat pysyvät ehjinä. Tee medaljongit. Ota fileestä neljä palaa ja leikkaa jokaisen keskelle nahkaan asti ulottuva viilto. Taivuta palat auki medaljongin muotoon.Pariloi medaljonkeja grillissä minuutti kummaltakin puolelta. Sekoita kastike ja valele kaloja ja kypsennä kuvun alla vielä viitisen minuuttia. Sivele kalaa kastikkeella muutaman kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisänä perunoita ja grillattuja herkkusieniä ja tomaatteja.

2

Tee medaljongit. Ota fileestä neljä palaa ja leikkaa jokaisen keskelle nahkaan asti ulottuva viilto. Taivuta palat auki medaljongin muotoon.Pariloi medaljonkeja grillissä minuutti kummaltakin puolelta.

600 - 800 g
(kirjo)lohifileetä
3

Sekoita kastike ja valele kaloja ja kypsennä kuvun alla vielä viitisen minuuttia. Sivele kalaa kastikkeella muutaman kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisänä perunoita ja grillattuja herkkusieniä ja tomaatteja.

1/2 dl
Soijakastiketta
1/2 - 1 tl
Timjamia
1 tl
Sambal oelek- chilikastiketta
2 rkl
Hunajaa
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 15.5.2019