Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sinisimpukat valmistuu näppärästi myös grillissä. Chili, ruohosipuli ja persilja viimeistelevät kokonaisuuden.
| 1 kpl | sinisimpukoita |
| 150 g | kirkastettua voita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 rkl | valkoviiniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
| 1 kpl | maalaisleipää |
Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.
Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.
Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sinisimpukat valmistuu näppärästi myös grillissä. Chili, ruohosipuli ja persilja viimeistelevät kokonaisuuden.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sinisimpukoita |
| 150 g | kirkastettua voita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 rkl | valkoviiniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
| 1 kpl | maalaisleipää |
Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sinisimpukoita |
Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | kirkastettua voita |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 rkl | valkoviiniä |
| muutama kierros kuivattua chiliä myllystä | |
| 1/2 tl | suolaa |
Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.
Kirkastettua voita myydään valmiina, mutta se on helppo tehdä itsekin. Lämmitä voi kattilassa rauhallisesti. Kaada kirkas seos eri astiaan ja heitä pois kattilan pohjalle jäävä vaaleampi hera.
21
Energiaa kcal
88
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
21
Energiaa kcal
88
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g kirkastettua voita, 2 tl raastettua sitruunankuorta, muutama kierros kuivattua chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli