Sinisimpukat on näppärä tehdä myös grillissä.
Sinisimpukat on näppärä tehdä myös grillissä.
Yhteistyössä

Grillatut sinisimpukat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sinisimpukat valmistuu näppärästi myös grillissä. Chili, ruohosipuli ja persilja viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsinisimpukoita
150 gkirkastettua voita
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
2 rklhienonnettua ruohosipulia
2 tlraastettua sitruunankuorta
2 rklvalkoviiniä
1/2 tlsuolaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1 kplmaalaisleipää

Valmistus

  1. 1

    Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.

    MääräAinesosa
    1 kplsinisimpukoita
  2. 2

    Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    150 gkirkastettua voita
    2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
    2 rklhienonnettua ruohosipulia
    2 tlraastettua sitruunankuorta
    2 rklvalkoviiniä
    muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.

Kirkastettua voita myydään valmiina, mutta se on helppo tehdä itsekin. Lämmitä voi kattilassa rauhallisesti. Kaada kirkas seos eri astiaan ja heitä pois kattilan pohjalle jäävä vaaleampi hera.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g kirkastettua voita, 2 tl raastettua sitruunankuorta, muutama kierros kuivattua chiliä myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025