Grillatut sinisimpukat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sinisimpukat on näppärä tehdä myös grillissä.

Grillatut sinisimpukat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sinisimpukat valmistuu näppärästi myös grillissä. Chili, ruohosipuli ja persilja viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

1 kpl
sinisimpukoita
150 g
kirkastettua voita
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
valkoviiniä
1/2 tl
suolaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1 kpl
maalaisleipää

Valmistus

1

Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.

1 kpl
sinisimpukoita
2

Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.

1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
kirkastettua voita
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
valkoviiniä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1/2 tl
suolaa
3

Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.

Kirkastettua voita myydään valmiina, mutta se on helppo tehdä itsekin. Lämmitä voi kattilassa rauhallisesti. Kaada kirkas seos eri astiaan ja heitä pois kattilan pohjalle jäävä vaaleampi hera.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.6.2018
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

88

21

0,3 g

2,5 g

0,3 g

0,8 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g kirkastettua voita,

2 tl raastettua sitruunankuorta,

muutama kierros kuivattua chiliä myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli