Pese simpukat ja poista parrat. Tarkasta simpukat kopauttamalla pöytää vasten. Jos simpukka ei aukea tai kuori on rikkoutunut, niin heitä ne pois.
Tee voisula. Lämmitä voi hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää yrtit, sitruunankuori, valkoviini ja mausteet. Pidä lämpimänä.
Paista simpukoita kuumassa grillissä 3-5 minuuttia riippuen koosta. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Yhdistä simpukat voiseoksen kanssa. Tarjoa maalaisleivän kera.
Kirkastettua voita myydään valmiina, mutta se on helppo tehdä itsekin. Lämmitä voi kattilassa rauhallisesti. Kaada kirkas seos eri astiaan ja heitä pois kattilan pohjalle jäävä vaaleampi hera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
21
88
0,3 g
—
2,5 g
—
0,3 g
0,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g kirkastettua voita,
2 tl raastettua sitruunankuorta,
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli