Grillisiiat
Ainekset
Valmistus
Perkaa kalat suomustamalla ja poistamalla sisälmykset, evät ja päästä kidukset. Muuten päät saavat jäädä paikoilleen. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi paperilla sisältä ja päältä puhtaiksi. Leikkaa kalojen paksuimpaan selkälihaan pari poikittaisviiltoa, joka tasoittaa kypsymistä. Ripottele suola tasaisesti kalojen sisälle ja päälle ja jätä kalat kylmään odottamaan ruoanvalmistusta. Sekoita sitruunanmehu ja öljy sekä pippuri ja valele kalojen pinta seoksella. Sisällekin voit sitä sipaista, jos pidät mausteisesta ruoasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita sen sijaan kalan sisään nokare voita ja tillinvarsia tai rosmariinia. Nosta kalat limittäin suoraan grilliritilälle miedoimmalle lämmölle ja paahda ensin toinen, sitten toinen puoli. Voitele pintaa välillä valuliemellä. Annoskalat kypsyvät 7-10 minuutissa, isommat 15 minuutissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.