Grillisiiat

Nappaa talteen!
| 2 - 4 kpl | siikaa, yhteensä noin 2kg |
| 1 tl | merisuolaa |
| Valeluun : | |
|---|---|
| 1/2 dl | sitruunan mehua |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| Kalan sisään, jos haluat : | |
| muutama rosmariinin oksa tai tillin varsia | |
| 1 - 2 rkl | voita |
- 1.
Perkaa kalat suomustamalla ja poistamalla sisälmykset, evät ja päästä kidukset. Muuten päät saavat jäädä paikoilleen. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi paperilla sisältä ja päältä puhtaiksi. Leikkaa kalojen paksuimpaan selkälihaan pari poikittaisviiltoa, joka tasoittaa kypsymistä. Ripottele suola tasaisesti kalojen sisälle ja päälle ja jätä kalat kylmään odottamaan ruoanvalmistusta. Sekoita sitruunanmehu ja öljy sekä pippuri ja valele kalojen pinta seoksella. Sisällekin voit sitä sipaista, jos pidät mausteisesta ruoasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita sen sijaan kalan sisään nokare voita ja tillinvarsia tai rosmariinia. Nosta kalat limittäin suoraan grilliritilälle miedoimmalle lämmölle ja paahda ensin toinen, sitten toinen puoli. Voitele pintaa välillä valuliemellä. Annoskalat kypsyvät 7-10 minuutissa, isommat 15 minuutissa.
Grillisiiat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 - 4 kpl | siikaa, yhteensä noin 2kg |
| 1 tl | merisuolaa |
Valeluun : | |
| 1/2 dl | sitruunan mehua |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
Kalan sisään, jos haluat : | |
| muutama rosmariinin oksa tai tillin varsia | |
| 1 - 2 rkl | voita |
Valmistus
- 1
Perkaa kalat suomustamalla ja poistamalla sisälmykset, evät ja päästä kidukset. Muuten päät saavat jäädä paikoilleen. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi paperilla sisältä ja päältä puhtaiksi. Leikkaa kalojen paksuimpaan selkälihaan pari poikittaisviiltoa, joka tasoittaa kypsymistä. Ripottele suola tasaisesti kalojen sisälle ja päälle ja jätä kalat kylmään odottamaan ruoanvalmistusta. Sekoita sitruunanmehu ja öljy sekä pippuri ja valele kalojen pinta seoksella. Sisällekin voit sitä sipaista, jos pidät mausteisesta ruoasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita sen sijaan kalan sisään nokare voita ja tillinvarsia tai rosmariinia. Nosta kalat limittäin suoraan grilliritilälle miedoimmalle lämmölle ja paahda ensin toinen, sitten toinen puoli. Voitele pintaa välillä valuliemellä. Annoskalat kypsyvät 7-10 minuutissa, isommat 15 minuutissa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












