Grillisiiat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillisiiat

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 4 kpl
Siikaa, yhteensä noin 2kg
1 tl
Merisuolaa

VALELUUN :

1/2 dl
Sitruunan mehua
1/2 dl
Öljyä
1/2 tl
Sitruunapippuria

KALAN SISÄÄN, JOS HALUAT :

Muutama rosmariinin oksa tai tillin varsia
1 - 2 rkl
Voita

Näin teet

1

Perkaa kalat suomustamalla ja poistamalla sisälmykset, evät ja päästä kidukset. Muuten päät saavat jäädä paikoilleen. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi paperilla sisältä ja päältä puhtaiksi. Leikkaa kalojen paksuimpaan selkälihaan pari poikittaisviiltoa, joka tasoittaa kypsymistä. Ripottele suola tasaisesti kalojen sisälle ja päälle ja jätä kalat kylmään odottamaan ruoanvalmistusta. Sekoita sitruunanmehu ja öljy sekä pippuri ja valele kalojen pinta seoksella. Sisällekin voit sitä sipaista, jos pidät mausteisesta ruoasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita sen sijaan kalan sisään nokare voita ja tillinvarsia tai rosmariinia. Nosta kalat limittäin suoraan grilliritilälle miedoimmalle lämmölle ja paahda ensin toinen, sitten toinen puoli. Voitele pintaa välillä valuliemellä. Annoskalat kypsyvät 7-10 minuutissa, isommat 15 minuutissa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 15.5.2019