Halloween-mokkapalat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloween-mokkapalat

Paloja
30
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Leivo mokkapalat haamuteemalla halloweenin hengessä. Päällystä tuttu mokkapalapohja mustalla lakritsikuorrutteella ja taiteile pintaan hellyttävät valkosuklaahaamut.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
margariinia
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kahvia tai maitoa

KUORRUTUS

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
margariinia

KORISTELUUN

185 g
valkosuklaata

Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
2

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja neste taikinaan.

3 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
2 dl
kahvia tai maitoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

4

Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 rkl
margariinia
2 dl
(1 prk) vispikermaa
5

Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.

6

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.

185 g
valkosuklaata
7

Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 7.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1015 30448
Energiaa kcal243 7276
Rasvaa12.5 g374.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.2 g185.0 g
Hiilihydraatteja26.5 g796.0 g
Sokereita18.1 g542.0 g
Kuituja1.0 g29.0 g
Proteiinia5.4 g161.0 g
Suolaa0.2 g6.0 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1015 30448
Energiaa kcal243 7276
Rasvaa12.5 g374.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.2 g185.0 g
Hiilihydraatteja26.5 g796.0 g
Sokereita18.1 g542.0 g
Kuituja1.0 g29.0 g
Proteiinia5.4 g161.0 g
Suolaa0.2 g6.0 g
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.