Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja neste taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.
Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.
Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.
Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1015
243
12,5 g
6,2 g
26,5 g
18,1 g
1,0 g
5,4 g
0,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli