Halstrattua lohta, fenkolilla maustettuja perunoita ja villiyrttipestoa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halstrattu lohi ja itse tehty villiyrttipesto tuovat ihania makuja kesäpöytään.

Halstrattua lohta, fenkolilla maustettuja perunoita ja villiyrttipestoa

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesän alku on loistavaa aikaa hyödyntää Suomen luonnon villeinä kasvavia yrttejä. Muista poimiessasi, että tunnistat varmasti yrtit, jotka keräät. Voit halutessasi käyttää pestossa myös perinteisiä yrttejä ja esimerkiksi naattivihannesten naatit ja pinaatti sopivat mainiosti peston pohjaksi.

Ainekset

lohi

600 g
lohifilettä, ruodottomana
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 kpl
sitruuna
5
oksaa tilliä

perunat

600 g
perunoita keitettynä (sikli)
1/2 dl
voisulaa
1 rkl
sormisuolaa
1 rkl
fenkolinsiemeniä
2 tl
tilliä

villiyrttipesto

5 dl
villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa)
1 dl
mietoa oliiviöljyä
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Suolaa ja mustapippuria

Valmistus

1

Lohi

Sekoita sokeri ja suola. Hiero seos lohen pintaan ja anna tekeytyä 30 minuuttia. Laita lohifilee halsteriin ja pinnalle tillinoksia ja pesty, siivutettu sitruuna. Grillaa miedolla lämmöllä liha puolelta 4–5 minuuttia ja nahka puolelta toiset 5 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

5
oksaa tilliä
1 kpl
sitruuna
1 rkl
sokeria
600 g
lohifilettä, ruodottomana
1 rkl
suolaa
2

Perunat

Paahda fenkolinsiemeniä pannulla, kunnes ne ovat paahtuneita. Rouhi siemenet suolan kanssa pienem mäksi. Pyöräytä perunat, voi ja mausteet kulhossa ja laita folio pussiin. Kypsennä perunoita hiilloksen päällä 20–30 minuuttia. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja hienonnetulla tillillä ja lisää hieman voisulaa perunoille.

2 tl
tilliä
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
sormisuolaa
1/2 dl
voisulaa
600 g
perunoita keitettynä (sikli)
3

Villiyrttipesto

Pese villiyrtit huolella (Huom!kerää vain yrttejä, jotka tunnistat varmasti. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajanluvan). Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja tarvittaessa lisää hieman öljyä, jos haluat löysemmän kastikkeen.

Suolaa ja mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
mietoa oliiviöljyä
5 dl
villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa)
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.6.2020
Muokattu: 15.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2974

711

52,8 g

13,5 g

26,5 g

4,3 g

2,0 g

31,0 g

10,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

oksaa tilliä,

1 rkl fenkolinsiemeniä,

2 tl tilliä,

5 dl villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa),

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna,

Suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli