Hapankaalipiirakka - Yhteishyvä

Hapankaalipiirakka

Hapankaalipiirakka
Annokset
6
Tässä herkullinen piirakka niin iltapalaksi, evääksi kuin juhlien tarjoilupöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

250 g
Leivontamargariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa

TÄYTE

400 - 500 g
Hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa raastettuna
1 - 2 kpl
Sipulia silputtuna
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä, jos haluaa
Suolaa
2 rkl
Öljyä
Hiukan siirappia
(hienonnettua meiramia tai kuminaa)

Näin teet

1

Valmista ensin taikina sekoittamalla margariini, jauhot ja suola sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita vielä kerran nopeasti. Nosta taikina kylmään noin tunniksi.Kaada hapankaali pataan. Lisää raastetut porkkanat ja silputut sipulit sekä öljy. Sekoita ja hauduta kasvikset ainakin puolikypsiksi. Mausta ja jäähdytä. Seoksesta saa tulla hiukan hapanimelää.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperille pellille. Levitä päälle täyte toiselle puolelle taikinaa reikäkauhalla niin, ettei lientä tule mukaan, jos sitä on padassa. Käännä toinen puoli taikinaa päälle. Ummista piirakka hyvin, voitele ja koristele. Pistä pintaan muutama höyryreikä. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 11.2.2019
Jaa Somessa