Hapankaalipiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Tässä herkullinen piirakka niin iltapalaksi, evääksi kuin juhlien tarjoilupöytään.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

250 gleivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1 kpl(250 g) maitorahkaa

Täyte

400 - 500 ghapankaalia
2 kplporkkanaa raastettuna
1 - 2 kplsipulia silputtuna
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä, jos haluaa
suolaa
2 rklöljyä
hiukan siirappia
(hienonnettua meiramia tai kuminaa)

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin taikina sekoittamalla margariini, jauhot ja suola sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita vielä kerran nopeasti. Nosta taikina kylmään noin tunniksi.Kaada hapankaali pataan. Lisää raastetut porkkanat ja silputut sipulit sekä öljy. Sekoita ja hauduta kasvikset ainakin puolikypsiksi. Mausta ja jäähdytä. Seoksesta saa tulla hiukan hapanimelää.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperille pellille. Levitä päälle täyte toiselle puolelle taikinaa reikäkauhalla niin, ettei lientä tule mukaan, jos sitä on padassa. Käännä toinen puoli taikinaa päälle. Ummista piirakka hyvin, voitele ja koristele. Pistä pintaan muutama höyryreikä. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä