Hauska tomaatti-mozzarellasalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Mozzarellasta ja kirsikkatomaateista tehdyt ”myrkkysienet” ovat tämän hauskan tomaatti-mozzarellasalaatin juju.
| 250 g | (2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa |
| 500 g | (2 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 - 2 rkl | majoneesia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Valuta juustot. Puolita kirsikkatomaatit ja poista siemenet. Laita puolitetut tomaatit lakeiksi juustopallojen päälle. Voit kiinnittää lakin juustoon tarvittaessa pienellä nokareella majoneesia.
- 2.
Laita majoneesi pursotuspussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota majoneesilla pisteitä tomaattilakkeihin. Voit tehdä myös valkolakkisen ”myrkkysienen” asettamalla kirsikkatomaatin jalaksi ja lakiksi puolikkaan mozzarellapallon.
- 3.
Levitä rucola ja basilikanlehdet laakealle tarjoiluastialle. Pirskottele päälle öljyä ja etikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele tomaatista ja mozzarellasta tehdyt ”sienet” salaattipedille.
Hauska tomaatti-mozzarellasalaatti
Mozzarellasta ja kirsikkatomaateista tehdyt ”myrkkysienet” ovat tämän hauskan tomaatti-mozzarellasalaatin juju.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa |
| 500 g | (2 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 - 2 rkl | majoneesia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Valuta juustot. Puolita kirsikkatomaatit ja poista siemenet. Laita puolitetut tomaatit lakeiksi juustopallojen päälle. Voit kiinnittää lakin juustoon tarvittaessa pienellä nokareella majoneesia.
Määrä Ainesosa 250 g (2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa 500 g (2 rs) kirsikkatomaatteja - 2
Laita majoneesi pursotuspussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota majoneesilla pisteitä tomaattilakkeihin. Voit tehdä myös valkolakkisen ”myrkkysienen” asettamalla kirsikkatomaatin jalaksi ja lakiksi puolikkaan mozzarellapallon.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl majoneesia - 3
Levitä rucola ja basilikanlehdet laakealle tarjoiluastialle. Pirskottele päälle öljyä ja etikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele tomaatista ja mozzarellasta tehdyt ”sienet” salaattipedille.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 50 g (1 rs) rucolaa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
279
Energiaa kcal
1166
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
279
Energiaa kcal
1166
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























