Hauska tomaatti-mozzarellasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Mozzarellasta ja kirsikkatomaateista tehdyt ”myrkkysienet” ovat tämän hauskan tomaatti-mozzarellasalaatin juju.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa
500 g(2 rs) kirsikkatomaatteja
1 - 2 rklmajoneesia
50 g(1 rs) rucolaa
1 kplruukku basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Valuta juustot. Puolita kirsikkatomaatit ja poista siemenet. Laita puolitetut tomaatit lakeiksi juustopallojen päälle. Voit kiinnittää lakin juustoon tarvittaessa pienellä nokareella majoneesia.

    MääräAinesosa
    250 g(2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa
    500 g(2 rs) kirsikkatomaatteja
  2. 2

    Laita majoneesi pursotuspussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota majoneesilla pisteitä tomaattilakkeihin. Voit tehdä myös valkolakkisen ”myrkkysienen” asettamalla kirsikkatomaatin jalaksi ja lakiksi puolikkaan mozzarellapallon.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklmajoneesia
  3. 3

    Levitä rucola ja basilikanlehdet laakealle tarjoiluastialle. Pirskottele päälle öljyä ja etikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele tomaatista ja mozzarellasta tehdyt ”sienet” salaattipedille.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    50 g(1 rs) rucolaa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä