Hedelmäinen broileripata

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin koipea
2 kplbroilerin rintapalaa
2 kplpunasipulia
2 kpllehtisellerin vartta
5 kplvalkosipulin kynttä
2 kpllaakerinlehteä
2 rklhunajaa
1/2 rkltuoretta inkivääriä raasteena
5 dlvahvaa kanalientä
3 kplomenaa
1/2 tltimjamia
1/2 - 1 tlsuolaa
5 - 6 kplkokonaista mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista broileripaloista nahka. Lado palat, kuoritut ja isoksi lohkotut sipulit, paloitellut lehtisellerinvarret sekä kuoritut ja paloitellut valkosipulit kerroksittain uuninkestävään isoon pataan. Lisää laakerin lehdet, hunaja, inkivääri ja kanaliemi. Pane pata uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat ja lisää ne pataan. Anna hautua edelleen noin ½ tunnin ajan, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luusta. Nosta pata uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele timjamilla ja tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä