Hedelmäinen broileripata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hedelmäinen broileripata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

4 kpl
Broilerin koipea
2 kpl
Broilerin rintapalaa
2 kpl
Punasipulia
2 kpl
Lehtisellerin vartta
5 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Laakerinlehteä
2 rkl
Hunajaa
1/2 rkl
Tuoretta inkivääriä raasteena
5 dl
Vahvaa kanalientä
3 kpl
Omenaa
1/2 tl
Timjamia
1/2 - 1 tl
Suolaa
5 - 6 kpl
Kokonaista mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista broileripaloista nahka. Lado palat, kuoritut ja isoksi lohkotut sipulit, paloitellut lehtisellerinvarret sekä kuoritut ja paloitellut valkosipulit kerroksittain uuninkestävään isoon pataan. Lisää laakerin lehdet, hunaja, inkivääri ja kanaliemi. Pane pata uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat ja lisää ne pataan. Anna hautua edelleen noin ½ tunnin ajan, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luusta. Nosta pata uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele timjamilla ja tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.