Helpot juustoburgerit
15 min

Nappaa talteen!
Muotoile nopeat jauhelihapihvit suoraan paketista. Viimeistele juustohampurilainen työntämällä melonipala varrastikkuun ja kiinnittämällä sillä kansi paikoilleen.
| Pihvit | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 400 g | melonia (esim. verkkomeloni) |
| 6 kpl | sämpylöitä |
| 1/2 kpl | punasipulia |
| 125 g | (1/2 prk) juoksevaa sulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) |
| varrastikkuja | |
- 1.
Jaa paketillinen jauhelihaa kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja painele pihveiksi. Sivele pihveille öljyä. Paista pannulla tai grillaa pihvit molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Leikkaa melonista reiluja viipaleita. Halkaise ja lämmitä sämpylät.
- 3.
Laita pihvi ja punasipulirengas sämpylän puolikkaalle. Valuta päälle mikrossa lämmitettyä sulatejuustoa. Aseta päälle viipale melonia ja sämpylän puolikas. Kiinnitä varrastikulla ja koristele melonilla.
Helpot juustoburgerit
Muotoile nopeat jauhelihapihvit suoraan paketista. Viimeistele juustohampurilainen työntämällä melonipala varrastikkuun ja kiinnittämällä sillä kansi paikoilleen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pihvit | |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 400 g | melonia (esim. verkkomeloni) |
| 6 kpl | sämpylöitä |
| 1/2 kpl | punasipulia |
| 125 g | (1/2 prk) juoksevaa sulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) |
| varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Jaa paketillinen jauhelihaa kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja painele pihveiksi. Sivele pihveille öljyä. Paista pannulla tai grillaa pihvit molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 2 rkl öljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Leikkaa melonista reiluja viipaleita. Halkaise ja lämmitä sämpylät.
Määrä Ainesosa 400 g melonia (esim. verkkomeloni) 6 kpl sämpylöitä - 3
Laita pihvi ja punasipulirengas sämpylän puolikkaalle. Valuta päälle mikrossa lämmitettyä sulatejuustoa. Aseta päälle viipale melonia ja sämpylän puolikas. Kiinnitä varrastikulla ja koristele melonilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl punasipulia 125 g (1/2 prk) juoksevaa sulatejuustoa (koskenlaskija ruoka & dippi) varrastikkuja
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
18,7 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
18,7 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























