Helpot lihapullat

arvosana4/5

(8)arviota
20 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lihapullat maistuvat melkein kaikille! Lihapullien perusohjeella voit valmistaa tavallisia lihapullia, ja eri tavoin maustamalla saat uusia makuja. Lihapullien kypsennysaika uunissa on vain 15 minuuttia.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlvettä
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
1 rklöljyä
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 dlvettä
    1 kplkananmuna
    1 kplsipuli
    400 gjauhelihaa
    1 rklöljyä
    1/2 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä