Helpot lihapullat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lihapullat maistuvat melkein kaikille! Lihapullien perusohjeella voit valmistaa tavallisia lihapullia, ja eri tavoin maustamalla saat uusia makuja. Lihapullien kypsennysaika uunissa on vain 15 minuuttia.
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.
- 2.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Lihapullat maistuvat melkein kaikille! Lihapullien perusohjeella voit valmistaa tavallisia lihapullia, ja eri tavoin maustamalla saat uusia makuja. Lihapullien kypsennysaika uunissa on vain 15 minuuttia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 dl vettä 1 kpl kananmuna 1 kpl sipuli 400 g jauhelihaa 1 rkl öljyä 1/2 dl korppujauhoja - 2
Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Ravintosisältö
69
Energiaa kcal
287
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
69
Energiaa kcal
287
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























