Helpot mokkapalat ilman vatkainta

arvosana4/5

(17)arviota
24 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Pellillinen meheviä mokkapaloja syntyy helposti ilman vatkainta ja vaahdottamista.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gvoita tai leivontamargariinia
6 dlvehnäjauhoja
3 1/2 dlsokeria
1 dltummaa kaakaojauhetta
4 tlleivinjauhetta
1 rklvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
5 kplkananmunaa
2 1/2 dlmaitoa

Kuorrutus

100 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlvahvaa kahvijuomaa
500 gtomusokeria
1/2 dltummaa kaakaojauhetta

Koristeluun

nonparelleja tai koristerakeita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita maito sekä sula rasva joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    250 gvoita tai leivontamargariinia
    6 dlvehnäjauhoja
    3 1/2 dlsokeria
    1 dltummaa kaakaojauhetta
    4 tlleivinjauhetta
    1 rklvaniljasokeria
    1/2 tlsuolaa
    5 kplkananmunaa
    2 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Levitä taikina leivinpaperille pellille (40 cm x 30–40 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.

  3. 3

    Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Lisää kahvi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe rasvan joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlvahvaa kahvijuomaa
    500 gtomusokeria
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
  4. 4

    Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja tai koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
SOK
30.11.2023
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä