Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kaalitorttu

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Taikina:

400 g
Kaulittua, pakastettua lehtitaikinaa

Täyte:

1 kpl
Pieni kesäkaali
25 g
Voita
2 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
Nippusipulia varsineen
Suolaa, sokeria ja valkopippuria
1/2 dl
Raakaa riisiä, vettä ja 1 yrttiliemikuutio
2 - 3 rkl
Tuoretta meirami- tai oreganosilppua

Voiteluun:

Munaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja porkkanat kattilaan. Lisää voi ja laita kansi päälle. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen välillä niin, että kaali pehmenee. Lisää joukkoon silputtu sipuli varsineen. Mausta ja lisää tilkka vettä, jos tarpeen.Keitä riisi erikseen pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Murenna siihen kypsänä yrttiliemikuutio.Sekoita kaali ja riisi. Lisää vielä mausteita makusi mukaan. Jäähdytä seos haaleaksi.Nosta kaulittu taikina piirasvuokaan ja painele sen reunoille. Kauli ylimääräinen taikina vuoan päältä pois kaulimella. Tee siitä taikinapyörällä suikaleita piirakan pintaan. Pistele taikinapohja haarukalla ja kypsennä sellaisenaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Levitä täyte taikinapohjan päälle ja nosta suikaleet ristikoksi sen päälle. Voitele taikinaosat pinnalta munalla.Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on pohjastakin kypsä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 12.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.